ОБЩЕСТВО

Ученик от Сливница излезе на сутрешна разходка, но откри нещо, което го остави без думи (ШОКИРАЩИ СНИМКИ 18+)

Ученик от Сливница излезе на сутрешна разходка, но откри нещо, което го остави без думи (ШОКИРАЩИ СНИМКИ 18+)

Сливница, България
Този имот, получен от Гриша Ганчев, според експертите е гора

Този имот, получен от Гриша Ганчев, според експертите е гора
Ученик герой избави новородени кученца от сигурна смърт в Сливница! Дванадесетокласникът Денислав Рангелов намерил 5 палета в трънаците, завързани не в един, а в цели три плика, за да е сигурно, че няма да се измъкнат. „Разхождах се сутринта, когато изведнъж чух, че нещо скимти. Бяха метнали животните в тръните. Нагазих вътре и ги извадих. Разкъсах пликовете, а вътре всичко беше в кръв!“, разказва за ужаса момчето, цитирано от в. България днес.В торбите имало 7 новородени. За жалост само 5 от тях успели да се преборят със задухата, останалите били мъртви. Щом Денислав разкъсал плика, те побързали да излязат изпод телата на останалите задушени животинки. Гледката била покъртителна. По думите му те са прекарали около половин час, душейки се. Всяка минута била ценна за живота им.

„Ако ги бях намерил 20 минути по-късно, най-вероятно нямаше да са сред нас вече! Тези изроди не могат да бъдат наречени хора. Те дори не са ги поставили на земята, а са ги метнали отдалече! При удара явно едно от тях е наранило лапичката си и е получило рана на гърба“, възмущава се Рангелов.

Момчето повикало свой приятел, с когото заедно нахранили и изчистили уплашените кутрета. От няколко дни те им търсят дом, където да се чувстват обичани и обгрижвани.

„Разберете, аз нямам време да се грижа за тях постоянно. Ходя на училище, подготвям се за матурите, а те трябва да се хранят през 2 часа“, споделя с мъка зрелостникът.

Всеки, който пожелае да се отзове и да спаси някое от тези страдащи душици, може да намери Денислав във фейсбук и да му пише. Името му е изписано на кирилица.

Отдалечена турска долина се е превърнала в дом за отчаяни кучета, борещи се за оцеляване, след като стопаните им са ги изхвърлили.
Мястото се намира в планина в южната провинция Анталия, името на която буквално означава „Който дойде, никога не се връща“. Изоставените любимци сформирали глутници и търсели вода, за да оцелеят. Много от тях били само кожа и кости. Коравосърдечните им стопани ги изоставяли в долината с пълното съзнание, че любимците им никога няма да успеят да намерят пътя към дома.

Снимки: в. България днес

Блиц

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

966090ef25235e32fcdbcad6fc8286a4

Фейсбук попиля Найо Тицин за снимката от катастрофата с Киро и НСО

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
171588389594627

Стана ясно коя е жертвата след фаталния удар с Кирил Петков! Състоянието на съпругата на починалия е критично

май 16, 2024
171587144824916

Кирил Петков с първи думи след катастрофата: Моите огромни съболезнования на близките на починалия, аз не съм пострадал

май 16, 2024
урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024