%d0%b1%d0%b1768x432

Бойко Борисов не вижда основание да подава оставка. Вместо да се извини за чутовния гаф, който направи, той отново се изкара света вода ненапита и обвини другите за провала на българската кандидатура в лицето на Кристалина Георгиева. Арогантност, примесена с цинизъм и безпомощност – това е Борисов.

Не виждам никаква логика в искането за оставка по тази тема. Защото всички премиери, извън г-н Гутериш и Португалия, би трябвало да си подадат оставки“, коментира Борисов пред журналисти на ГКПП „Капитан Андреево“ по повод резултатите от гласуването на нов шеф на ООН.

ДПС поиска колективна оставка на кабинета

 ДПС поиска колективна оставка на кабинета

От кое да се срамувам – че на една комунистическа фамилия не съм й осигурил следващите 5 години“, запита Борисов (явно визирайки фамилията на Ирина Бокова, б.р.), видимо ядосан, че БСП и АБВ са му поискали оставката заради казуса с двете кандидатки на България, които загубиха битката за шефската позиция в ООН.20 години кой е виждал г-жа Бокова в България, запита още Борисов.

А ако създадем политически хаос, ако ги послушам да дам оставка, какво ще стане с всичко това, което правим, продължи да пита Борисов.

И БСП гръмнаха по Борисов, излъгал народа за ООН

 И БСП гръмнаха по Борисов, излъгал народа за ООН. Кристалина Георгиева да напусне ЕК, иска Нинова

Преминавайки в атака, Борисов постави и въпроса: „Заради кого ще плащаме 1,3 млрд. лв. сега за 2 реактора, за които договор няма и сме осъдени? И посочи, че е „заради същия този човек“, който му иска оставката. Заради АБВ сме платили 3 млрд., заради военните шлемове на тези хора, да, не им казвам имената, с по 4% рейтинг, продължи да се гневи Борисов.

Какво искат? Да си върнат Орешарски пак ли“, запита той и допълни, че „прекрасно са се събрали пак – БСП, АБВ и ДПС“.

Борисов подчерта, че две години Ирина Бокова е положила много усилия, но не могла да влезе в позиция, от която да атакува първото място. В същото време победителят в надпреварата за шеф на ООН Гутериш бил активен.
Според Борисов явно е имало и спогодба между големите държави. „Той неслучайно на всички класирания вървеше първи“, коментира Борисов.

Първанов поиска оставката на Борисов

 Първанов поиска оставката на Борисов. Бокова се утвърди като световен лидер, Георгиева се представи унизително

Тъй като правителството знаело от свои партньори, че Бокова ще получи червени бюлетини, страната ни опитала и с втори кандидат. Според Борисов отказът на Бокова да се откаже от надпреварата бил „проява на нахалство“.
Премиерът даде за пример мъжа на Бокова, който също отказал да подаде оставка в Европейската банка за развитие. Премиерът изтъкна, че лично той го оставил преди две години.

Малко да се смирят. Защото аз не си спомням преди три години, когато ги побеждавахме на изборите, някой да ме е питал за кандидатури на когото и да е било“, продължи да се ядосва премиерът.

Патриотите обвиниха „болните амбиции на Кристалина Георгиева“ за провала в ООН

 Патриотите обвиниха „болните амбиции на Кристалина Георгиева“ за провала в ООН

Според Борисов било предрешено, че и Бокова, и Георгиева ще получат вето. Според него това е станало първо защото противопоставянето между САЩ и Русия тази седмица и минало всички граници.

„Затова сега призовах и г-н Джон Кери и г-н Лавров да седнат и да направят някакви споразумения за Сирия, защото всичко това, което правим днес, е безсмислено, ако там продължава да има война“, продължи Борисов.

Борисов не е съгласен с коментарите, че България е играла с двама играчи.
„Как с двама играчи, когато българското правителство оттегли подкрепата си към Бокова и имаше един представител – г-жа Георгиева“, отсече той. Г-жа Бокова е българка, но от името на кого се състезава, запита Борисов.

Премиерът отсече, че издигането на Кристалина Георгиева не е гаф. “Ние да не сме го направили самички? Имахме увереността на много от държавите и тя само за няколко дена постигна един значителен резултат (предпоследна на снощното гласуване, б.р.)“, заключи Борисов.

Борисов за пореден път се похвали с перфектните операции на службите в борбата с фалшивото евро, с контрабандата на цигари.

Нюз БГ

https://news.bg/politics/borisov-obvini-bokova-v-proyava-na-nahalstvo-i-otkaza-da-podava-ostavka.html