СВЯТ

Асанж пред разследващия журналист Дж. Пилджър: Половината кабинет на Обама е предложен от Сити Банк! Ужасяващи истини за Клинтън! (видео)

Асанж пред разследващия журналист Дж. Пилджър: Половината кабинет на Обама е предложен от Сити Банк! Ужасяващи истини за Клинтън! (видео)

Живата легенда в журналистиката Джон Пилджър интервюира един от героите на нашето време, Джулиан Асанж, по повод поредната порция имейли, публикувани от сайта Уикилийкс, този път уличаващи Хилъри Клинтън в пряка връзка със създателите на Ислямска държава.

Интервюто на известния разследващ журналист Джон Пилджър с основателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж е направено преди изборите в САЩ и е посветено на фактите, които се разкриват в публикуваните имейли на Хилъри Клинтън. В западни, както и в основните български медии съдържанието на писмата бе премълчано, а скандалът бе манипулиран така, че публиката да остане с впечатлението, че единственото нарушение на бившия държавен секретар на САЩ е, че е държала служебни и класифицирани имейли на личния си сървър и е водила служебна кореспонденция от личния си телефон. Скандалното съдържание остана на заден план и съвсем умишлено не бе превърнато в център на скандала от влиятелните медии. Разговорът между Пилджър и Асанж е посветен на истината за американската политика и Хилъри Клинтън, която се разкрива в нейната кореспонденция. В един от имейлите Клинтън пише, че „Ислямска държава“ се финансира директно от правителствата на Саудитска Арабия и Катар, а от друг става ясно, че докато е заемала поста държавен секретар, САЩ са продали оръжие на Саудитска Арабия за 80 млрд. долара. В интервюто става дума и за унищожаването на Либия, както и за президентските избори в САЩ. Има и любопитни подробности, като случаят за катарски дипломат, който дава 1 млн. долара за петминутна среща с Бил Клинтън. Или 12 милиона, дадени на Хилъри Клинтън от Мароко, за да присъства на парти.

И ОЩЕ:

Асанж: „Половината от кабинета на Обама е предложен от Сити Банк.“

Хилъри искаше да унищожи Либия за да бъде включена тази и „победа“ в предизборната и кампания?! Сериозно болен мозък е това!

Гласове

http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/dzhon-pildzhyr-v-intervyu-s-dzhulian-asanzh-uzhasyavashtata-istina-za-hilyri-klintyn-video

More in СВЯТ

иран посолство

Посолството на Иран в София: Президентът и делеграцията бяха убити

май 20, 2024
загинали

Иранският президент и външният министър загинаха при катастрофа с хеликоптер

май 20, 2024
арестовиич

Арестович: Краят наближава. Украйна се оказа провален проект / ВИДЕО

май 19, 2024
55632e3e0955d52771066d899e7a7bb3-406719817

Официално! Хеликоптерът, с който е пътувал иранският президент Ебрахим Раиси, е имал „твърдо кацане“

май 19, 2024
GNxsrS1WAAAQwag_5143859488656504037_big

Путин за Олимпийското примирие: Потъпкват нашето достойнство, но искат да спазваме правилата, които ни се диктуват

май 18, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024