Важно

ВНИМАНИЕ! Хиляди българи се стягат за протест пред лагера в Харманли, от София и страната идат футболни агитки! Борисов свика спецслужбите!

ВНИМАНИЕ! Хиляди българи се стягат за протест пред лагера в Харманли, от София и страната идат футболни агитки! Борисов свика спецслужбите!

%d1%80%d0%bf%d1%862f086beb063c0be0a38d241ef07300db

Хиляди българи се стягат за протест пред бежанския център в Харманли тази вечер, твърдят Фрог и други новинарски сайтове. Наша проверка установи, че в социалните мрежи тече стройна организация за събитието, като се очаква към местните жители да се присъединят основни групи от протестиращи от София, Пловдив и Бургас.

Твърди се, че към протестните действия ще се присъединят и футболни агитки на Левски, ЦСКА и пловдивските Локомотив и Ботев. Феновете на ЦСКА и Левски се обединиха за България. Крайните и най-здрави ултраси на двата тима са постигнали споразумение да застанат рамо до рамо и заедно да потеглят към Харманли, където има бурно недоволство на бежанци.

Напрежението веднага подбуди феновете на Левски да призоват всички да се обединят в името на България. Призивът им бе взет присърце от „червените“. Тарторите на агитката на ЦСКА са се свързали с колегите си от Сектор „Б“ и са обсъдили как да се действа. Кръвните врагове заравят томахавките, вадят на преден план най-здравите си съмишленици и рамо до рамо потеглят към Харманли.  Обединението между „сини“ и „червени“, както и между „черно-бели“ и „жълто-черни“, не е за пръв път. Агитките бяха рамо до рамо преди време в Катуница, а също така и при проблемите в Орландовци.

Очаква се от Бургас също да се присъедини мащабна група протестиращи, водени от Петър Низамов-Перата, който е подсъдим за незаконен арест на нелегални мигранти. Делото срещу Перата се гледа в момента в Бургас, като по информация на Фрог след него той и други представители на националистически организации ще поемат към Харманли.

Припомняме, че след вчерашния бунт на мигранти в центъра в Харманли бяха ранени 24 полицаи. Арестуваните чужденци са над 400, като в лагера в момента е спокойно. В града има засилено полицейско присъствие, като части на жандармерията са разположени пред центъра, за да се избегнат нови сблъсъци.

По непотвърдена информация полицията е ограничила подстъпите към града, за да не се стигне до голям протест и ескалация на напрежението.

При премиера в оставка Бойко Борисов пък продължава съвещанието на шефовете на службите, началникът на отбраната, вътрешния министър в секретариата на МВР. На него се обсъжда оперативна обстановка във връзка с размириците в РПЦ-Харманли, съобщи „Канал 3“.

Борисов отложи планираното за днес посещение в Унгария, заради възникналото напрежение в Регистрационно-приемателния център в Харманли.  От рано тази сутрин в Министерския съвет той провежда съвещание, на което за оперативната обстановка, предприетите и набелязаните допълнителни мерки докладват министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, заместникът й Филип Гунев, зам.-главният комисар на МВР Георги Арабаджиев, зам.-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Тодор Гребенаров и началникът на отбраната генерал Константин Попов.

Те са докладвали последни данни за обстановката в Харманли и мерките, които се осъществяват за ликвидиране на последиците от размириците в мигрантския лагер и недопускането на по-нататъшни прояви на вандалщина.

Заседанието продължава и в момента. Участват и вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов.

Блиц, Епицентър, Фрогнюз, Канал 3

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022