СВЯТ

Ердоган: Турция започна операция в Сирия, за да сложи край на управлението на Асад!

Ердоган: Турция започна операция в Сирия, за да сложи край на управлението на Асад!

5183612

Народи като българския и арменският, знаят отлично от горчив опит, че никога не трябва да се има доверие на нация, която си е позволила 2 пъти като минимум, да изколи хиляди. Да, става въпрос за Турция, която според договорките с ЕС, ще ни спасява от мигрантската криза ( докато безпощадно избива кюрдите, и когато си изтърве нервите сваля самолети, и заплашва Европа с мигранти).

И като потвърждение на експанзивността на турската политическа линия идват думите на турския президент Ердоган, който заяви, че Анкара е започнала операцията в Сирия, за да сложи край на управлението на Башар Асад.

 „Ние търпяхме, търпяхме, но в крайна сметка не издържахме и трябваше да влезем в Сирия заедно със Сирийската освободителна армия. Ние не гледаме към сирийската територия. Ние сме там, за да донесем справедливост и за да може страната да принадлежи на реалните си собственици“, каза Ердоган. Той също така допълни, че операцията „Щитът на Ефрат“ се осъществява, за да може да се сложи „край на жестокото управление на Асад, който се занимава с държавен тероризъм“.

Според думите на турския президент, Турция не претендира за сирийски земи, които » трябва да принадлежат на господарите».

» Ние сме там ( бел.ред. в Сирия), за да възстановим справедливостта и да сложим край на господството на жестокия тиран Асад, който устрои държавен терор — продължава разпалено Ердоган

Припомняме, че турската армия започна операция » Ефратски щит» срещу «Ислямска държава» ( *терористична организация забранена в Русия и редица страни) с участието на така наречената «умерена сирийска» опозиция, и до този момент успя да завземе граничния град Джараблус ( северна Сирия) като продължава настъплението на югозапад.

По-рано, Ердоган заяви, че целта на операцията е изчистване на зона от около 5 хиляди квадратни метра и създаване на пространство за заселване на бежанци.
Допълвайки, че ако ЕС скоро не реши въпроса с членството на Турция в ЕС и безвизовия режим , съвсем може да си изтърве нервите и да пусне сочна порция мигранти, като отвори границите и залее Европа. / NewsFront – Bulgaria

Нюз фронт, БГНЕС

СВЯТ

More in СВЯТ

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024