Политика

Не желая да ме управлява червен генерал! Фалшивата кампания на Радев, изпълнена с купища лъжи, трябва да бъде разобличена!

Не желая да ме управлява червен генерал! Фалшивата кампания на Радев, изпълнена с купища лъжи, трябва да бъде разобличена!

митов768x432

Не желая да ме управляват червени генерали, не желая да имам втори Първанов за президент, защото точно това ще се случи, ако Румен Радев спечели изборите. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов преди срещата на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок и кандидатпрезидентската двойка на ПП ГЕРБ, предаде агенция „Фокус“.

„Десницата има всички шансове и възможности да спечели изборите и България да продължи напред“, заяви той.

„Фалшивата кампания на Румен Радев, изпълнена с купища лъжи, трябва да бъде разобличена“, подчерта Даниел Митов.

„Трябва да направим така, че България в крайна сметка да продължи напред, а не да ни връщат 20 години назад“, каза още министърът на външните работи.

България е изправена пред избор, който смятахме, че сме направили, но някои партии като БСП и ДПС за пореден път се опитват да подкрепят кандидат, който се опитва да ни върне с 20 години назад. Качил се е на изтребител и ни води назад във времето – към тройни коалиции, луканови зими, фалити на банки и спрени еврофондове, заяви министърът на външните работи Даниел Митов, съобщава Блиц.

„Очевидно БСП не могат да намерят в собствените си редици човек, който да бъде избран и опаковаха човек като Радев в натовска риторика”, добави той пред БНТ.

„Аргументите да се гласува за Цецка Цачева са много. Тя има политическа биография, знаем как ще реагира в определени ситуации. За Радев не знаем нищо!”, подчерта Митов.

По думите му кампанията на БСП е излязла от реалността. „Обясняват ни как България ще бъде залята от бежанци”.

„БСП и ДПС отиват на втория тур на президентските избори. Те отново са заедно и това е водило само до проблеми. Каква промяна очакваме от тези хора?”, попита дипломат номер едно на България.

„Ще си изберем втори Първанов, да знаете. Всеки глас за ген. Радев е глас за изолацията на България“, предупреди Митов.

Интересно ще стане, ако на Митов му се наложи да работи с президент Румен Радев като министър на външните работи, коментираха пред Епицентър.БГ дипломати. Те припомнят, че в историята на дипломацията ни има прецедент – на 22 януари 2002 г. Филип Димитров, тогава посланик на България в САЩ, подаде оставка няколко месеца, преди да изтече мандатът му. Като мотив той изтъкна, че не би могъл да работи ефективно с новия президент Георги Първанов.

Епицентър, SOSnovini

http://sosnovini.bg/

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024