Политика

Не знам защо получихме този протестен вот! Строежът на магистрали, метро явно не се оценява…

Не знам защо получихме този протестен вот! Строежът на магистрали, метро явно не се оценява…

%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b21478704858-sistemen-bufer-10
В Европа няма друго правителство, което да има над 50% одобрение. Още в неделя щях да подам оставка, но от партията ме помолиха да изчакам балотажа. Не е честно нито към ГЕРБ, нито към Цецка Цачева да сме на избори, но в оставка. Ако тя спечели няма да подадем оставка. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Трябваше да помисля повече преди да заложа правителството срещу този избор. Да, грешката е моя“, призна премиерът.

„Да, генерал Румен Радев на първи тур ни победи, но нека изчакаме неделята. Мисля, че тогава резултатът ще е друг“, предрече Борисов и продължи: „Имам въпрос към кандидатът на БСП: „Сега новите летци ще смеят ли да летят спокойно с руски двигатели?“, след като твърди, че ние сме приземили авиацията“.

„Аз съм човек на години и с опит и никога не се радвам на нов началник, затова внимателно поемам грешката, която направихме на президентските избори, но нека изчакаме. Да, това, което правим не винаги е най-правилното, но полагаме усилия“, заяви премиерът.

„Мислех, че строежът на магистрали, метрото и всичко, което правим е оценено добре. Явно нещо съм объркал като приоритети – съжалявам“, каза Бойко Борисов.

„Все още не знам защо получихме този протестен вот на президентските избори. Ще ми бъде мъчно единствено, ако си объркаме държавата, а не ако излезем от властта. Ако Радев спечели – първо аз ще го поздравя, но нека мислим внимателно“, продължи Борисов.

„Всичко беше срещу нас по време на президентската кампания в България“, така Борисов направи направи паралел между изборите у нас и САЩ.

„Американците си избраха президент – ще видим след два-три месеца как ще е, нека да изчакаме. Ако Радев пък у нас спечели не вярвам да се случи апокалипсис. Снощи до късно се карах на кметовете и дейците в ГЕРБ, които на места се опитват да плашат, че ако не е нашето правителство ще стане лошо. Не е нужно да се плашат хората – за всяко управление има алтернатива“, заяви Борисов.

„Старахме се много и истински. Грешката за този резултат на ГЕРБ на президентските избори е изцяло моя. Първо, че референдумът беше в един ден с президентските избори, но не исках да харча пари за два избора“, уточни той.

„Гласувах на референдума, а отделно и от ГЕРБ решихме да подкрепим и трите точки в него. Едното от тях обаче ще доведе олихаргията пряко в управлението – това е субсидията до един лев“, предупреди премиерът и заяви, че така отново ще започне „носенето на куфарчета“.

„Без значение дали след неделя ще бъдем в управлението или в опозиция, ние ще работим по това 120 депутата – един лев субсидия. Но нека Слави Трифонов слезе от сцената и да си направи политика – да влезе в политиката и да носи отговорност“, препоръча премиерът.

„Властта не е никакво удоволствие. Тя не носи нищо – само напрежение“, призна Борисов.

„Три милиона и половина българи искат въпросите от референдума да се приемат. Затова и аз ще го подкрепя. Може грешката  да е моя, но…“, продължи премиерът, които заяви, че без значение дали ЦИК ще каже, че референдумът е валиден, политическите партии ще ги приемат като закон.

„За първи път не се подадох на популизма и търсех най-подходящия човек за президент, а не най-харизматичния или най-рейтинговия кандидат“, така Борисов продължи темата защо кандидатът на ГЕРБ за президент остана втори. „Да, сгреших и ще си понеса отговорността“, призна премиерът.

„Цачева е много по-подготвена за президент от Радев. БСП се радват, но някакси внимателно“, продължи той.

„Резултатите от президентските избори може да се гледат и като наказателен вот. Симпатизантите на ГЕРБ страшно бушуваха от това, което направихме. Например, за да угодим на Патриотите, намалихме секциите в чужбина. Реформаторите пък искаха празно квадратче в бюлетините и ние пак се огънахме“, призна още от грешките си Борисов.

Блиц

http://www.blitz.bg/politika/izvnredno-v-blits-borisov-progovori-za-trmp-tsacheva-slavi-izborite-i-referenduma-obnovena_news461529.html

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024