Политика

Ново 20-се! Цецка Цачева се отказа да е майка на нацията, обеща да работи с Доналд Тръмп!

Ново 20-се! Цецка Цачева се отказа да е майка на нацията, обеща да работи с Доналд Тръмп!

ca4eva_studenti_2
Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева – Пламен Манушев и председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов разговаряха с „млади хора“, както беше обявена предизборната среща, в кафе-книжарницата „Перото“ в НДК. С тях бяха и депутатът Георг Георгиев, който е лидер на младежката организация на партията и шефът на групата в Столичния общински съвет Малина Едрева.

В 12 часа, когато Цачева, Манушев и сие, влязоха в Перото „младите хора“, вече бяха насядали пред масите на кафе и фреш. Кандидатската двойка и съпартийците им се настаниха на меката мебел на подиума.

Цачева взе микрофона изправи се и заяви, че ще говори човешки, а от обръщението ѝ към „младежите“ стана ясно, че това са предимно партийни активисти. Тя каза, че очаква възможно най-неудобните въпроси, но нито един такъв, като че ли, не й беше зададен до края на срещата.

„Мамо искам да те видя, такава каквато си, а не такава, каквато изглеждаш в студията пред камерите. Бъди себе си, каквато те познавам аз, каквато те познаваме братовчедите“, цитира Цачева сина си и благодари на племенницата и Цвети, която беше в публиката. „Приятели, изглеждам ли ви страшен човек? Първо виждате ли в мен дилър? Това не е термин от моя речник“, каза Цачева в отговор на предизборния щаб на БСП и кандидатът им Румен Радев, които я нарекли „дилър на страха“. После обясни, че като юрист е помагала и давала съвети за сключване на договори, но отрече да е част от задкулисие, което предполагало думата „дилър“ и не познавала никой от кръговете на олигархията.

Цачева каза, че не може да е майка на нацията, а е майка на своя син, като благодари на премиера Бойко Борисов, който заяви при представянето на кандидатурата и, че страната се нуждае от майка.

Цачева помоли „активните хора“ да гласуват тази неделя по-рано на балотажа, а младите хора да гласуват въобще. Тя каза също, че не е важно името на следващия президент, а това каква ще бъде политиката, която ще следва от него. Цачева заяви, че зад нея стои подкрепата на всички партии от групата на ЕНП. В същото време Радев, според нея, имал неясни аргументи за по-ефективна външна политика със съюзниците ни, но и с други. Цачева заяви, че неин приоритет е членството на страната ни в ЕС и НАТО. „Като президент на България аз ще насърчавам активния диалог, но ще отстоявам националния ни интерес. Трябва да останем в Европа и да продължим да използваме тази солидарност, чрез която се развиват всички населени места в страната. Не е времето да правим завои в нашата политика на Изток или към Евразия“, каза Цецка Цачева. Тя обърна внимание на публикации в руските медии за Румен Радев, които са доволни, че проруски кандидат е достигнал до балотаж.

„За мен няма нищо по-хубаво от пряката демокрация. Народното събрание трябва да се съгласи с волята на над 3 милиона българи. Аз държа на смесената избирателна система, защото съм избирана мажоритарно като народен представител. Подкрепям и задължителното гласуване“, каза Цачева за резултатите на референдума и обвини, че БСП са спрели тези промени да бъдат заложени в сегашния Изборен кодекс.

Въпросите, които трябваше да бъдат неудобни, се въртяха около това какво ще направи президентът за студентските съвети, малкия бизнес и т.н., на които Цачева отговаряше, че ГЕРБ пише стратегия за младежта, а бизнесът може да се развива у нас с реформирането на съдебната система.

„Като президент на България ще работя с всички. Да, аз ще работя с г-н Тръмп“, каза Цачева попитана, как ще работи с новоизбрания президент на САЩ. Тя добави, че САЩ са съюзник на страната ни и затова ще работи с него. Цачева е убедена че визите ни за САЩ ще паднат, но това, според нея, ще стане след много работа, а първата стъпка била падането на визите за Канада, което ще се случи с подписването на споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада.

Пламен Манушев заяви, че за него като военен, войната не е загубена за него, докато врагът не вдигне бялото знаме, а като военнослужещ цял живот е държал на стабилността. „Опонентите ни целят дестабилизация на държавата и предизвикване на предсрочни парламентарни избори. Не може да се отричат политическите партиите, това е демокрацията. Когато няма политически партии, няма кой да носи отговорност. Не може да се говори, че всички в политиката са корумпирани и са част от статуквото. В държавите, в които няма партии, власт има само един човек. Демокрацията е вашата свобода – да учите, да работите навън, да се върнете в България“, каза още Пламен Манушев. На въпрос за политиката на българите в чужбина, Манушев се разговори за подвизите на Българската армия през Първата световна война и трябваше да му бъде напомнена темата на разговора. Цачева и Манушев споделиха, че много се вълнуват, като слушат националния химн.

Срещата-събрание продължи около час и петнайсет минути и приключи, след като Цветан Цветанов шеговито попита „младите хора“ дали не са на работа.

Източник: Георги Ангелов, Дневник

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Tsetska-Tsacheva-se-otkaza-da-e-mayka-na-natsiyata–obeshta-da-raboti-s-Donald-Tramp–video-/113746/2/48

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024