Важно

Перата бие тревога: В Харманли е като на война! Стреля се, руши се, горят български знамена! (ВИДЕО)

Перата бие тревога: В Харманли е като на война! Стреля се, руши се, горят български знамена! (ВИДЕО)

%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b01479991855-sistemen-bufer-21

В Харманли е военно положение с жандармерия, пожарна и бягащи хора. Това сподели Петър Низамов-Перата на профила си във Фейсбук. Ловецът на мигранти добавя, че бежанците от центъра в града са запалили и изгорили българското знаме.

„Мигрантите изпотрошиха центъра и нападат служителите на лагера. С викове избягаха домакинките и готвачките в центъра!!!

Свидетелка на бунта на бежанците пусна кратък видеоклип във Фейсбук, от който се вижда, че ситуацията е повече от критична. „Като на война ….стреля се, хвърлят се камъни, руши се…страшно е“, сподели впечатленията си уплашената жена. ВИЖ ВИДЕОТО ТУК:

Както вече съобщихме, днес в Регистрационно-приемателния център в Харманли избухна бунт. Бежанците, който бяха поставени под карантина, пожелаха да излязат извън пределите на лагера, но бяха спрени от охранителите.  Последва сблъсък с полиция и жандармерия. Срещу тях полетяха камъни, в лагера пламна и пожар.

Бунтът в бежанския лагер в Харманли е последица от неадекватната политика по темата бежанци. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с бунта на бежанците в лагера в Харманли, предаде „Фокус“.

„Толкова време алармираме за тези проблеми, които се случиха там. Включително здравните и рутинни проблеми. Като нехаят и само се тупат в гърдите колко много са свършили, дотук ще се стигне“, заяви Нинова.

По думите й държавата не e реагирала адекватно месеци наред. Според нея е закъсняло превръщането на центъра там в такъв от затворен тип. „От три месеца говорим за това. Даже Илияна Йотова опита с наши хора, с представители на Европейския парламент да влезе в лагера и ги спряха, че има опасност от заразни болести. Веднага алармирахме, но нищо не се направи тогава“, коментира лидерът на БСП.

В същото време от МВР разпространиха официално съобщение за обстановката там. „Чужди граждани, настанени в Регистрационно-приемателния център в Харманли, недоволстваха от забраната да напускат свободно центъра. Чужденците запалиха гуми, хвърляха камъни по полицейските служители на място. Изпратените допълнителни сили са овладели ситуацията, не се е наложило употреба на сила и помощни средства. Ръководството на ДАБ и представители на настанените в центъра провеждат разговори с оглед нормализиране на обстановката. На място е и директорът на ОДМВР – Хасково старши комисар Ангел Ганчев“, съобщават още от МВР.

бЛИЦ

http://www.blitz.bg/obshtestvo/perata-bie-trevoga-v-kharmanli-e-kato-na-voyna-video_news465910.html

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022