Политика

Скандал в МО! Дават Ненчев на прокурор за политическа пропаганда в армията!

Скандал в МО! Дават Ненчев на прокурор за политическа пропаганда в армията!

%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%8fphpfuxjn9_559x

Червеният депутат Атанас Зафиров дава военния министър Николай Ненчев на главния прокурор заради нарушение на закона за въоръжените сили относно изискването за деполитизация на българската армия. Пред Канал 3 депутатът обяснил, че поводът е авторска статия на министъра във вестник „Българска армия“, озаглавена „Наглите лъжи на един кандидат-президент“.

Статията е излязла в петък, преди деня за размисъл и два дни преди балотажа в неделя. Според депутата притеснителното е, че вестникът е държавен орган и е на издръжка от бюджета, респективно – от средствата на данъкоплатците.

„Внасям сигнал до прокуратурата за нарушение на закона, който изисква деполитизация на армията и недопускането на политическа пропаганда в структури и формирования на въоръжените сили“, каза Зафиров.

Той заяви още, че има информация, че вестникът, който иначе се продава за 50 стотинки, е бил раздаван безплатно в деня на излизането му от печат, като за целта са били разположени специални маси пред Министерството на отбраната. Това също е грубо финансово нарушение, казва депутатът.

По наша информация във ведомственият вестник и пиарски екип на Ненчев вече са си подали оставките хора, отговорни за скандалната публикация.

В статията Ненчев разобличава Радев като кандидат на БСП и подкрепен от ДПС. Генералът обаче бил инструктиран да прикрива това. Министърът посочва още, че „политическото включване на Радев е руски проект, стартирал със защитата на зависимостта на България от Русия чрез съхраняването на руската авиационна техника във ВВС“. В статията се посочва, че Радев повтаря внушения от лидера на АБВ Георги Първанов „и руските хибридни указания“. Според Ненчев Радев не познава Въоръжените сили, защото никога не е излизал от ВВС и не е работил на стратегическо ниво в Щаба на отбраната.

Офнюз

https://offnews.bg/news/Politika_8/Sotcdeputat-dava-Nenchev-na-prokuror_640028.html

Политика

More in Политика

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024