Коментари

Това е разпад на държавата! Когато законите важат само за някои, неминуемо идва време, когато спират да важат за всички!

Това е разпад на държавата! Когато законите важат само за някои, неминуемо идва време, когато спират да важат за всички!

%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%bb%d0%b81479990777-sistemen-bufer-20

Незабавно около лагера в Харманли да се построи ограда с материалите, закупени за границата! Да се доставят всички налични жилищни фургони, които да послужат за изолатор! Военни и полиция да подсилят охраната! Незабавно да се екстрадират участниците и организаторите на побоищата! Дончев – координатор! Службите – на спявка при мен за „оперативната обстановка“… С такива хаотични реакции ни заля и залива Бойко Борисов от два дни насам, когато се разбра, че случващото се в малкото югоизточно градче излиза извън контрол и застрашава националната сигурност на цялата държава. Събитията се прескачат едно през друго с часове и човек остава с усещането за анархия, която трудно може да бъде овладяна.
Като капак в ГЕРБ се самонавиват, напълно извън времето и пространството: Браво на ген. Борисов! Дори и в оставка, той не спира и за миг да работи здраво в полза на народа. Не ние, Орешарски е виновен, че има лагер в Харманли (нищо, че Борисов първи е определил терена там)…
Само че нека за сетен път го запитаме и ние, останалите: какво направи ти за последните 2 години, та сега отново играеш на „спасител на нацията“?! Реадмисия? Ограда? Някаква реакция на възмущение пред Брюксел? Някакво несъгласие, дори с цената на драгоценното ти его? Войска на границата? Санкции и връщане обратно на престъпниците, незаконно преминаващи браздата? Какво?
А какво направиха унгарците в същото време? Ами сърбите, които имат на границата си полиция и армия и 16 хиляди спрени и върнати за последните три месеца. У нас – разграден двор и бутафорна ограда, която дори не е по цялата граница и струва „баща си и майка си“ от близки обръчи на крадливи фирми…
И, Боже мили, сега се сетили ДАНС да  проверява пришълците за връзки с терористи! А Бъчварова пък предполагала, че поне един от тях имал такива. Към гражданите – да внимаваме какво коментираме, какво пишем по социални мрежи и форуми, какво говорим и за какво апелираме. Защо? Толкова ли нямахте акъл да спрете например мобилната връзка в лагера, вместо да излагате на риск държавата?
Сега се сетили да правят изолатори, да им пращат лекарски екипи. След като дни наред мълчаха и не предприемаха нищо, когато се появиха първите сигнали за епидемии и болести в центъра.
Струва ли си обаче да говорим за всичко това постфактум? Ако имаха отговорност и политическа воля, един пришълец нямаше да припари границата. Но нали трябва да се използва всичко, за да се изкарат едни пари. И мигрантите ги пропускаха, само и само да настръхнат гражданите, защото знае се – със страх се управлява. Как обаче ще управляваш сега – и тия вътре в лагерите, и хората отвън, чието недоволство ще расте. Защото това, което си предизвикал, вече намирисва на разпад на държавата.
Като капак – „партньорът“ Ердоган отново заплаши ЕС с пускане на бента от 3,5 млн. мигранти, щом „началниците“ в Брюксел искат да му спрат преговорите за членство. Браво! И кой пак първи ще опере пешкира? Питам риторично, разбира се. Но така е, когато законите важат само за някои. Неминуемо идва време, когато спират да важат за всички…

me-1

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024