Европа

Welcome to the Islamic State of Germany: Стряскащ клип „Ислямска държава в Германия“ потресе немците! (ВИДЕО)

Welcome to the Islamic State of Germany: Стряскащ клип „Ислямска държава в Германия“ потресе немците! (ВИДЕО)

Клип  за «Ислямска държава в Германия», разказващ за това какво ще стане, ако Германия се окаже под властта на ислямистите, предизвика буря от негодувание в немските средства за масова информация.

Във видеото се виждат знаменити немски забележителности, такива като Бранденбургската врата, на която се развява знамето на ИД, а също катедралата в Кьолн, върху която е разположен полумесец със звезда. Авторите на видеото не са пропуснали и фестивала «Октоберфест».

Според тях, свинското и алкохола по време на мероприятието ще се окажат под забрана. Видеото е създадено от американската консервативна организация Secure America Now. Изданието Stern нарича видеото «абсурдно». Авторите на статията считат, че между видеото и изборите в САЩ има връзка.

«Ненормалните кадри от видеото целят да повлияят върху настроенията на избирателите в САЩ», — дори ръководителят на организацията (Secure America Now) официално опровергава това» , — твърди авторът на статията.

 Huffington Post също свързва видеото с предизборната надпревара в САЩ. Според автора на материала, създателите на видеото са от Републиканската партия.

«Катедралата в Кьолн с полумесец, «Октоберфест» с надписи на арабски и разбира се — без алкохол и свинско — така привържениците на Тръмп си представят Германия в най-близко бъдеще», — се казва в статията.

Немският таблоид Bild публикува материал със заглавие «Тръмп използва странно плашещо видео в предизборната борба», в който се казва, че главното послание на видеото може да се опише така:

«Храбрите джихадисти успяха да завладеят Германия и да разширят халифата. Внимание, САЩ, вашата страна не трябва да завърши по същия начин!»

Berliner Morgenpost нарича видеото «налудничаво» и «абсурдно». Но изданието е успяло да се свърже с лидера на организацията Винсент Харис. Според него, той се вълнува от тази тема, защото неговите родители са от Германия, а видеото няма отношение към изборите в САЩ. / NewsFront – Bulgaria

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024