Политика

Борисов и новият руски посланик отчетоха „положителна динамика“ в отношенията!

Борисов и новият руски посланик отчетоха „положителна динамика“ в отношенията!

%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b21481541565-borrrr
Новият посланик на Руската федерация в България Анатолий Макаров се срещна с министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Това съобщи посолството на Русия в България на Фейсбук страницата си.

Дипломатът е изразил съболезнования във връзка с инцидента в Хитрино, при който загинаха 7 души.

„Ръководителят на руската дипломатическа мисия в София акцентира на това, че в последните месеци преди оставката на правителството бяха направени „сериозни крачки напред“ в руско-българските отношения: постигната бе договореност за изплащане на дълга за АЕЦ „Белене“, посочен бе взаимният интерес от реализацията на газовия хъб „Балкан“, намерено бе приемливо и за двете страни решение за ремонта на двигателите на самолетите Миг-29“, се казва в съобщението на посолството.

Макаров е казал, че „тази положителна динамика трябва да се запази и това е невъзможно без приемственост в политическата линия на самата България“. Посланикът е изразил надежда, че конструктивният диалог ще бъде продължен и от следващото правителство.

„Бойко Борисов засегна въпроса за хъба „Балкан“ и отбеляза, че гаранция за успеха на реализацията му ще бъде съответното решение на Европейската комисия – в това той бе подкрепен от посланика на Русия“, пише още посолството. Според съобщението, Макаров и Борисов са обсъдили въпроса за лицензирането на производството на леко стрелково оръжие в България.

ОТ ФОРУМА:

Добре че е Русия, за да има надежда и за нас. По Татово време никой не смееше да се бъзика с нас. А сега сме за посмешище на цял свят. А и как няма да сме. Вижте главата на нацията и си вадете изводите. Плевнелиев харесва ли ви? Това ли е елитът на нацията ви? Нима?!!!! После що се бъзикали с вас. Ами ей за това.

Съгласието е начало на разбирателството, а когато е подкрепено и от конкретен ангажимент – междуправителствен договор ратифициран от съответните парламенти се „бетонира разбирателството“!

Какъвто и да се опитват сегашните да изкарат Тодор Живков(светла му памет) щом народа го помни с добро, и щом с годините носталгията става все по-силна и по силна сред помнещите и онова време, значи си е вършел добре работата. ФАКТ е, че никога през неговото управление народа не е бил докарван до границата на физическото оцеляване, така както ни докараха тези след него…и най-много Бойковците и Дянковците. ФАКТ е, че имахме перфектна социална, здравна, образователна и ценностна система. ФАКТ!

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/politika/ruskiyat-poslanik-oglasi-mnogo-vazhni-novini-sled-sreshchata-si-s-borisov_news470897.html

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024