СВЯТ

Вижте потресаващи кадри от гибелта на руските медици в Алепо! А Западът политкоректно мълчи! (Видео)

Вижте потресаващи кадри от гибелта на руските медици в Алепо! А Западът политкоректно мълчи! (Видео)

%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d1%81%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8rannenye_aleppo

Видеокадри от гибелта на руските медици в сирийския град Алепо разпространи изданието „Русская весна“. Те са заснети от военни от охраната на руската полева болница в града, която бе разгърната, за да оказва медицинска помощ на цивилното население в освободените от ислямистите райони.

На заснетия материал се вижда как бойците се разбягват след първите попадения и фиксират на видео първите секунди след попадението на минометните снаряди върху приемното отделение на полевата болница. Офицери и войници започват да вадят изпод останките ранени и пострадали.

„Бегом! Бегом! По-бързо! Внимателно, да не преобърнете носилките!“, командва офицер.

Вчера говорителят на руското министерство на отбраната ген.-майор Игор Конашенков директно обвини за кървавата баня държавите, които създадоха и подкрепят терористите и упорито ги наричат „умерена опозиция“ – САЩ, Великобритания, Франция и други, които разпалват сирийската война.  В същото време западните медии омаловажиха терористичния акт и почти не го отразиха.

Жертви на кървавата атака на джихадистите по руската полева болница са две медицински сестри, които оставят след себе си деца – сираци. Тежко ранен е и детски лекар, колегите му се борят за живота му вече втори ден.

„Загинаха две медицински сестри от военната болница в град Биробиджан (руската Еврейска автономна област, бел. ред.)„, съобщи за Интерфакс началникът на администрацията на болничното заведение Виталий Красовский.

Пострадали са и мирни жители на Алепо, които са били в болницата за оказване на медицинска помощ. Като по чудо под обстрела не са попаднали десетки сирийски деца и майки от освободените от терористите източни райони на Алепо. Те са се отървали, тъй като автобусите им закъснели. ВИЖ ВИДЕОТО ТУК:

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

СВЯТ

More in СВЯТ

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024