Коментари

Т. Томов: Идват интересни времена, Тръмп може да се сближи с Путин! Алепо сега е Сталинград, може да очакваме втора Ялта!

Т. Томов: Идват интересни времена, Тръмп може да се сближи с Путин! Алепо сега е Сталинград, може да очакваме втора Ялта!

томовa66f83332bd1c46ff2ad371bd07ddec3

Може да очакваме разбиране между САЩ и Русия и Китай, но в никакъв случай не трябва да очакваме война.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ журналистът Тома Томов.

Той анализира какво означава включването в екипа на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп на толкова много генерали и милиардери.

„В САЩ гледаме голям спектакъл, едно риалити шоу. Доналд Тръмп ще назначи най-мразените генерали от Барак Обама. Това е страшно интересно. Обама винаги е водил война със своите генерали. Това са Матис, Флин, Петреус, които сега Тръмп ги взема при себе си“, каза Тома Томов.

 

„Правителството на Тръмп е правителство на милиардери. Но да си милиардер, не означава да си олигарх. Тръмп няма никакви действия с офшорки“, продължи Тома Томов. Според него в американската администрациа идват нови хора, които са много по-различни от досегашните.

 

Идва човек, който е наричан монахът войн, каза Томов за пенсионирания генерал Джеймс Матис, определен за министър на отбраната.

 

„Това е човекът, който каза на Тръмп – глупости е, че с мъчения можеш нещо да изкараш от пленника. Това е първият генерал, който слагат за шеф на Пентагона“, каза Томов. И продължи да анализира екипа на Тръмп: „Майкъл Флин. Бил е шеф на разузнаването на отбраната. Обама го уволнява. Той пише книга, която се казва „Полето на битката“. Когато руснаците влизат в Крим, той излиза с предложение да си сътрудничат с Путин в Сирия.“

 

Според Тома Томов вероятно ще се случи разбиране между Тръмп и Путин.

 

Хенри Кисинджър в момента е при Тръмп, а в петък е бил в Китай при Си Дзинпин, генералния секретар на Китайската комунистическа партия, каза Томов и обърна внимание, че Кисинджър е на 93 години.

 

Кисинджър навремето уреди американците да излязат с чест от Виетнам, припомни журналистът.

 

„В момента Алепо е Сталинград, а Тръмп може да направи втора Ялта. След като Рузвелт се е разбрал със Сталин, който е много по-голям диктатор от Владимир Путин, защо Тръмп да не го направи? Тръмп нарече политиката на Ангела Меркел катастрофа, а НАТО застаряваща организация. Идват много интересни времена“, каза още Тома Томов.

 

Той припомни, че от 2000 г. насам САЩ са загубили 5 милиона работни места. Ако Тръмп върне част от тях, той ще спази най-важното си обещание, което даде на избирателите, посочи журналистът.

 

„Тръмп тръгва като Рейгън. И който вкарва генерали във властта. Така стана и по време на Втората световна война. Какво направи ген. Айзенхауер? Подаде ли ръка на Русия? Подаде!“, каза още Тома Томов.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Toma-Tomov-/115639/2/0

Коментари

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024