СВЯТ

Война в НАТО! ВВС на Турция бомбардирали спецназ на американци и германци в Сирия!

Война в НАТО! ВВС на Турция бомбардирали спецназ на американци и германци в Сирия!

1480879256-aaaa-turtsiya-samoleti
На брифинг за медиите официалният представител на Държавния департамент на САЩ Марк Тонер бил запитан как ще коментира съобщението за гибелта на американски гражданин край град Ал Баб следствие на ракетно-бомбен удар от ВВС на Турция по отряди на „Сирийски демократични сили” (СДС), създадени и поддържани от американците.

Марк Тонер попаднал в много неприятна ситуация и не могъл да отговори. Инцидентът станал още на 24 ноември, но медиите научили чак на 1 декември от изявление на „Военния съвет на Манбидж”, влизащ в СДС.

Според съобщението, воюващите в състава на СДС кюрдски отряди за самоотбрана (YPG) американски гражданин Руби Акри (истинско име Майкъл Израел) и германския гражданин Зана Джаван (истинско име Антон Ласачек) загинали при удар на турските ВВС близо до Ал Баб по време на атака по позиции на ИД.

Има информации, че Майкъл Израел и Антон Ласачек не са единствените жертви на натовски страни от турски атаки в района н Алепо през последните две седмици.

По-рано стана известно за взривове в лагер на спецназа на САЩ и Великобритания в северна Сирия. Доста след това излезе истината, че те са в резултат на преднамерени авиационни удари на ВВС на Турция. Не е ясно какъв сигнал изпрати Анкара на Лондон и Вашингтон, но вероятно те са го разгадали.

Превод и редакция: БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/voyna-v-nato-vvs-na-turtsiya-bombardirali-spetsnaz-na-amerikantsi-i-germantsi-v-siriya_news468798.html

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024