Политика

МИтоди се разбесня в парламента: 75 депутати са с петолъчки в главите!

МИтоди се разбесня в парламента: 75 депутати са с петолъчки в главите!

митодиphpurl5gv_559x

75 депутати очевидно са с петолъчки в главите според ексцентричната логика на най-големия борец против комунизма – Методи Андреев. Толкова отхвърлиха искането за 2 милиона допълнително в държавния бюджет, за да се вдигне музей на лагера в Белене.

Низвергнатият от групата си, макар и неофициално, депутат от ГЕРБ скочи в защита на Реформаторите и предложението на Найден Зеленогорски. Само 37 народни избраници подкрепиха искането на 2 милиона допълнително за музея. Патриоти и 8 народни избраници от ДПС също застанаха зад музея на жертвите-концлагеристи, уточнява Канал 3.

Верен на радикализма си, Андреев заплаши депутатите от трибуната, че сега щяло да се види кой е бил искрен при срещите с репресираните. Сега ще се види и на колко от нас в мозъците стоят петолъчки, провикна се Методи Андреев. България била единствената страна, която няма паметник на жертвите на тоталаризма, 2 милиона били една нищожна сума за страданията на тези хора, да бъде оценена тяхната саможертва и мъка.

В отговор социалистът Янаки Стоилов посочи, че няма против, когато става дума за паметници на жертви при различни репресивни режими, но напомни, че вчера парламентът отхвърли искането за други 2 милиона лева, които да бъдат заделени от държавата за честването на 180-годишнината от рождението на Васил Левски.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че парите и за музей на жертвите от концлагера на остров Персин, и за честването на Дякона, ще се отпуснат след представяне на план-сметката, но няма нужда сега да се гласуват като перо в консоирания бюджет.

Отхвърлени бяха и предложенията на Патриотите за увеличение на парите за читалища.

Менда Стоянова разкритикува пак ПФ, като продължи с вчерашните определения на техния популизъм. И отново сряза Байрактаров и колегите му, че говорят „в техния присъщ популистки стил на веене на байряци“.

„Гьобелосовата пропаганда за повтаряне на една пропаганда по няколко пъти не е мой прерогатив, а на вашата група“, нападна ПФ председателят на бюджетната комисия.

Преди това Байрактаров упрекна властта, че на читалище се падат по 400 лв. и дори не било предвидено увеличението на минималната заплата. Общо 3628 са читалищата. „Дори не са им дадени пари да платят не тока, а водата на това читалище, възкликна той. А читалищата все още се издържат основно от дейността на все още живи български пенсионери и с подкрепата на такива като нас, каза за Патриотичния фронт депутатът му.

На пояснението на Стоянова, че бюджетът за култура е увеличен с 16 милиона за 2017 г., шефът на комисията Славчо Атанасов възрази, че това не е вярно. „Няма увеличение за пари за културата. 11 милиона е дефицитът на културата и още като пристигнат в културата, ще се разплати този дефицит. Само за ремонта на моста на Колю Фичето трябват 2 милиона. Като падне мостът, Вас ще търсим, а не Министерство на културата“, закани се Атанасов на Менда Стоянова.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Metodi-Andreev-otkri–75-deputati-sa-s-petolachki-v-glavite/115244/2/48

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024