Русия

НА ЖИВО: Годишното послание на Владимир Путин към Федералното събрание!

НА ЖИВО: Годишното послание на Владимир Путин към Федералното събрание!

Президентът на Русия Владимир Путин произнася пред Федералното събрание традиционното си годишно послание, в което се посочват основните акценти на вътрешната и външната политика на страната. Това е 13-то поред послание на руския държавен глава, което той произнася в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец, информира RT.

Първото послание на Путин към Федералното събрание прозвуча през 2000 г. То беше едно от най-кратките – само 49 минути. Средната продължителност на посланията му е 61,5 минути.

В началото на словото си Владимир Путин благодари на руснаците, които са се обединили около патриотичните ценности и изрази увереност, че всички заедно ще преодолеят трудностите, които страната преживява понастоящем.

„Отново ни се налага да решаваме задачи в кложни и нестандартни условия, както неведнъж се е случвало в историята ни. И народът на Русия винаги е доказвал убедително, че е способен да отговаря на предизвикателствата, на отстоява и защитава себе си родината“, каза Путин.

Основни тезиси на миналогодишното послание на Путин бяха борбата с тероризма и социалната подкрепа. Той също така говори и за продължаване на амнистията за капиталите и либерализацията на углавното законодателство.

Путин завърши посланието си с неочакван, по неговите думи, цитат от великия руски учен Дмитрий Менделеев: „Разделени нас веднага ще ни унищожат. Нашата сила е в единството, във воинството, в семейното благополучие, увеличаващо прираста на народа, и в естествения ръст на нашето вътрешно богатство и миролюбие“.

бЛИЦ

 

Русия

More in Русия

Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024