%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b51480583709-1

Руският президент Владимир Путин произнася в момента годишната си реч обръщение към Федералното събрание на Русия, което е съставено от двете камари на руския парламент – Държавната дума и Съвета на федерациите. Това 13-ата подобна реч н Путин.

Сред гостите са също министри, председателите на Конституционния и Върховния съд, главния прокурор, председателят на Централната избирателна комисия, шефът на Сметната палата, членове на Държавния съвет, главите на основните религии в Русия.

„Ние трябва да разрешаваме проблеми в трудни, необичайни условия, както често се е случвало в историята. И руският народ още веднъж доказа, че е в състояние да отговори на предизвикателствата, да защитава и брани националните интереси, суверенитета и независимостта на курса, който провежда страната“, изтъкна Путин.

По думите му, Русия била разтревожена, че още конфликти възникват по света, дори в страните, които има стабилност, като даде пример с кризата с мигрантите в Европейския съюз.

Путин обяви, че следващата 2017 г. щяла да бъде посветена на екологичните проблеми.

„Подчертавам, че в областта на културата, политиката, медиите, в обществения живот и в дебатите по икономически проблеми, никой не може да забранява на другите да мислят и открито да изразяват позициите си“, посочи руският държавен глава.

Путин обеща 187 хил. нови места в училищата. Той настоя, че децата трябвало да ясно разбиране, че Русия се нуждае от техните знания и умения и че щяло да има интересни възможности за тях в руските компании, когато дойде време да започнат работа.

Очаквайте подробности…

Нюз БГ