ИНЦИДЕНТИ

Разшифровката на черната кутия: Сред викове, псувни и аларми се чува характерен сигнал, който вещае най-лошото за Ту-154 и хората в него!

Разшифровката на черната кутия: Сред викове, псувни и аларми се чува характерен сигнал, който вещае най-лошото за Ту-154 и хората в него!

 

1482870336-1

Лайф.ру публикува преди минути разшифровката на аудиозаписите от първата черна кутия на разбилия се в Черно море край Сочи Ту-154. Записът фиксира събитията в кабината на пилотите секунди преди смъртта им.  

Данните сочат, че в началото на извънредната ситуация пилотите са изненадани, но много бързо успяват да се съсредоточат и мобилизират, опитвайки се да спасят самолета.
В разшифровката не присъстват всичките им думи, тъй като има много странични шумове.

Според специалистите част от фразите и думите, които си разменят членовете на екипажа са лесно разбираеми, но други, сред които възможно и ключови, не могат да се доловят заради силната звукова сигнализация.

РАЗШИФРОВКА:

— …Скорост 300… (Не се разбира.)
— (Не се разбира)
— Прибрах стойките, командир.
— (Не се разбира)
— Ужас, да му се невиди!
(Звучи рязък сигнал)
— Кучешите задкрилки, да им го…! Що за  х**ня!
— Висотометърът!
— На нас… (Не се разбира)
(Звучи сигнал за опасно сближаване със земята)
— (Не се разбира)
— Командир, падаме!

По думите на източник близък до комисията при разшифровката се чува, че преди падането на Ту-154 се включва датчика за превишаване на ъгъла на атака, който издава характерен сигнал и се задейства автоматично. Вероятната причина за това са могли да бъдат проблеми с механизмите за излитане и кацане.

Според заслужилия летец, героят на РФ Мохамед Толбоев автоматичното включване на този датчик е сериозен сигнал за командира на екипажа.

Той се включва при загуба на скорост или когато крилото е под пълно натоварване и не може повече да вдигне самолета, обяснява експертът.

Другата сериозна причина за възникналата аварийна ситуация, според експертите, е възможно несинхронно прибиране на колесниците, заради техническа неизправност или грешка на екипажа.
Пилотска грешка е водеща версия за авиокатастрофата край Сочи, при която загинаха 92 души. Това сочи първичният анализ на данните от откритата днес черна кутия на самолета.

 

„Интерфакс” съобщи, че специалистите са направили първичен анализ на записите на една от черните кутии на разбилия се в Черно море самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната.

Данните говорят за грешка в пилотирането.

Според източници на изданието, дадената версия е приоритетна. Подробности около записа от въпросната черна кутия обаче не се съобщават. Причината за катастрофата е формулирана така: Самолетът се е сринал поради недостатъчна за излитане подемна сили на крилото.
По-рано бяха разпространени още няколко версии за трагедията с Ту-154.

Според едната от тях самолетът е паднал в Черно море, заради техническа неизправност.
Очевидец на трагедията разказа, че самолетът се е снижил с повдигната предна част.

 

Според друга версия миг, преди да се разбие в Черно море, руският военен Ту-154 се е опитвал да извърши завой на дясно и е летял със скорост около 500 км/час със силно наведен нос.

Една от последните реплики на пилота е свързана със задкрилките на машината.
Разпитани са нови свидетели, включително и човекът, който е заснел падането на злополучния Ту-154. Вероятността да става дума за тероризъм е много малка.

 

Продължава разследването на причините, довели до голямата трагедия с руския Ту-154 край бреговете на Сочи. От Следствения комитет на Руската федерация съобщиха, че фаталният полет на лайнера е запечатан на видео.
В хода на разследването са разпитани очевидци на катастрофата. Сред тях има човек, който е успял да заснеме страшната трагедия. На направения от него запис се вижда излитането, полетът и падането на машината.
БЛИЦ, Епицентър

http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/razshifrovkata-na-chernata-kutiya-sred-vikove-psuvni-i-alarmi-se-chuva-kharakteren-signal-koyto-veshchae-nay-loshoto-za-tu-154-i-khorata-v-nego_news474871.html

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

169323482957890

Позорно: Кандидат депутат бяга от полицията в София, отказал тест за дрога, пуснаха го заради имунитет

май 10, 2024
драма

Страшна драма в Бургас: Самотна майка увисна на една ръка от балкона, ужасът е бил… СНИМКИ

май 9, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024