Политика

Благодарение на мен Брюксел ни отпусна 320 млн. лв, с личната си уговорка с Путин спестих 90 млн. лихви!

Благодарение на мен Брюксел ни отпусна 320 млн. лв, с личната си уговорка с Путин спестих 90 млн. лихви!

ББ64ea28e7207b60f159579573bdea2330

„Когато гласуваш за БСП, идва Орешарски. Мандатът на БСП доведе Орешарски. Не мога всеки ден да премълчавам обидите и лъжите…Как да им обясня, че само благодарение на изключително личната си намеса 320 млн. лв. отпусна Брюксел на Съвета в Братислава. Само благодарение на личната си намеса 320 млн. лв. отпусна Брюксел, с личната си уговорка с президента Путин спестих 90 милиона лихви, близо половин милиард пари сме спестили от работа, която сме свършили“ – това заяви днес пред журналисти Бойко Борисов, цитиран от БНР. Той присъства на откриването на реновирани клиники в болницата „Св. Ана“ в София.

Какво ще направи президентът Радев е негова работа, но ако свика КСНС, ще отида, заяви премиерът в оставка.
Миналата седмица Реформаторският блок настоя новият държавен глава да свика Консултативния съвет за национална сигурност, за да бъдат обсъдени приоритетите  и да се гарантира приемственост преди предсрочните парламентарни избори напролет.
„Ако ни свика, ще отидем. Ако не ни свика, чакаме да ни освободи. Аз мисля, че сигурно бързо ще се произнесе, така че ще отидем да си организираме партията да се явим на изборите, защото това, което чувам от сутрин до вечер, е, че всичко ще стане безплатно. Лично на хората трябва да им обясним, че такива безплатни работи когато има, след това по две години не можем да вдигнем държавата“, коментира още Борисов.
На въпрос според него ще продължи ли служебното правителство започнатото от неговия кабинет, Борисов отговори, че не обича да се бърка в чужди работи, както не обича и да се бъркат в неговата работа. Той обаче призова Радев да направи такова правителство, което ще надгражда. Датата на изборите зависи от него, каза още лидерът на ГЕРБ, цитиран от БТА.
Еврокомисията много ясно каза, че няма спиране на фондовете, подчерта Борисов за твърденията на БСП, че има такъв риск. По думите му социалистическата партия предварително подготвя общественото мнение, че ако се случи това нещо, то ще бъде заради ГЕРБ и добави, че тактиката им е деструктивна.
БНР, Dir.bg

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024