Политика

ВАЖНО! Кой застава начело на МВР преди изборите? Узунов – изгонен от Бъчварова, ловец на серийни убийци!

ВАЖНО! Кой застава начело на МВР преди изборите? Узунов – изгонен от Бъчварова, ловец на серийни убийци!

Plamen-Uzunov

Изгонен от Бъчварова, но „повишен“ от Радев, пловдивчанинът поема много важното преди изборите Вътрешно министерство

 На бившия директор на полицията в Пловдив Пламен Узунов е поверено да управлява едно от най-трудните ведомства в служебния кабинет – Министерството на вътрешните работи. Изборът на президента Румен Радев падна върху пловдивчанина, след като за поста се спрягаха още легендарният бивш шеф на ГДБОП Кирил Радев и ексначалникът на баретите Красимир Петров.

Пламен Узунов е завършил Академията на МВР и специалност „Право“ в Юридическия факултет на пловдивския университет „Паисий Хилендарски. В системата на МВР започва работа през 1993 година. Досега е преминал през цялата йерархия на полицията под тепетата. Започва като оперативен работник в група „Престъпления против личността” във Второ РПУ. От 2006 до 2010 година той ръководи сектор „Криминална полиция“ при РЗ „Полиция“, после става началник първо на Пето, а след това на Второ районно управление. В средата на декември 2013 г. той беше назначен за шеф на областната дирекция на МВР в Пловдив. На поста бе до август 2015 г., когато подаде оставка под натиска на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Повод за това стана големият брой катастрофи в Пловдивско. Преди това обаче той се опъна на депутата Методи Андреев, който го натискал за кадрови рокади на полицейските началници в Асеновград и Първомай.

  За постигнати високи професионални резултати по време на службата си Пламен Узунов е награждаван многократно от ръководството на МВР. След като напусна системата, премина в частния сектор, където се занимаваше с фирмена сигурност.

Узунов е семеен, с две деца.

44-годишният полицай е с дълга и изключително успешна кариера в пловдивската дирекция и неслучайно го наричат ловеца на серийни убийци. Той е работил в екипа по разбиването на Коматевската банда, извършила кървави въоръжени грабежи в три обменни бюра в града. Двама сарафи тогава бяха брутално разстреляни, а друг – тежко ранен. Узунов е участвал в разкриването и на двама серийни убийци през 90-те години.

Пламен Узунов е в основата и на една от най-успешните акции срещу телефонните измамници, когато при операция на пловдивската полиция са арестувани 25 роми от Северна България, извършили десетки измами. Всички те са изправени пред съда и осъдени. В актива му е и задържането на пловдивските Бони и Клайд – семейство, обрало няколко фризьорски салона, друга двойка – упоявала и ограбвала възрастни хора, разбита е престъпна мрежа от ходжи от Варненско, измамили десетки наивници.

Източник: Марица.бг

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024