СВЯТ

И в Македония скочиха срещу Сорос, създават движение за „десоросизация“ и изгонване на „Отворено общество“ от страната!

И в Македония скочиха срещу Сорос, създават движение за „десоросизация“ и изгонване на „Отворено общество“ от страната!

George Soros, Chairman of the Open Society Institute, smiles at a forum sponsored by the New America Foundation in Washington September 13, 2006. Soros discussed "the age of fallibility, the consequences of the war on terror".    REUTERS/Jason Reed  (UNITED STATES)

В съседна Република Македония група журналисти и интелектуалци създадоха гражданско движение „Стоп операция Сорос“. Членовете и инициаторите на движението си поставиха за цел в близко време в страната да започне процес на „десоросизация на Република Македония“, пише БГНЕС.

„През изминалите години и по-специално през последните две години народът беше свидетел на грубо унищожаване на държавните институции и отнемането на суверенитета от ръцете на гражданите на Република Македония“, каза един от основателите на движението журналистът Никола Сърбов.

Според него фондацията „Отворено общество“ пряко е участвала и подкрепяла една политическа партия, което противоречи с принципите на гражданското общество.

„Сорос участва във всички насилствени действия в Македония, финансира тези процеси и кадри и монополизира гражданския сектор. В гражданския сектор плурализмът бе напълно унищожен и бе въведено тоталитарното поведение“, подчерта Сърбов и добави: „Целта на „Отворено общество“ е да бъдат унищожени националните държави и да се създадат държави, които да бъдат командвани от вън. Те участват и в организирането на неконтролирана мигрантска вълна, която в близко време ще застраши сигурността на Република Македония“.
БГНЕС, блиц

http://www.blitz.bg/svyat/makedoniya-skochi-sreshchu-soros-vinoven-e-za-vsichki-nasilstveni-deynosti-u-nas_news480446.html

СВЯТ

More in СВЯТ

cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024