Политика

Скандал на срещата на бизнеса с правителството! Борисов: Прокопиев, аз картички не пращам!

Скандал на срещата на бизнеса с правителството! Борисов: Прокопиев, аз картички не пращам!

Borisov-PRokpiev

 Скандал на Годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от вестник „Капитал“ на обвинения от прокуратурата Иво Прокопиев. Екипът на Канал 3 не беше допуснат до форума под претекст, че няма акредитация. Вероятно нареждането е дадено лично от Прокопиев, който вече три месеца бяга от въпросите на медията.  Срещата се провежда в хотел „Балкан“ в центъра на София, а участващите бизнесмени са платили сериозна такса за участие, която влиза в джоба на организаторите от „Капитал“.

На първите редове на залата бяха Иво Прокопиев и съпругата му Галя, а гости – премиерът в оставка Бойко Борисов и отиващият си президент Росен Плевнелиев.

Само преди няколко дни Прокопиев обяви, че Борисов заедно с Пеевски го е поръчал на главния прокурор, припомня Канал 3. Бизнесменът написа, че обвинението е „коледна честитка от депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера в оставка Бойко Борисов, изпратена чрез главния прокурор Сотир Цацаров. Смятам, че мотивите защо се прави този фарс два месеца преди предстоящите избори са доста прозрачни и напълно политически“, твърдеше Прокопиев.

Днес Борисов отговори на думите на Прокопиев така:

„Г-н Прокопиев, аз съм тук, защото моята съвест е чиста, аз картички не пращам, освен личния сесемес, който пратих, за да ти пожелая да си жив и здрав за Нова година. В целия си съзнателен живот аз не съм използвал репресии. Моите колеги дори ми казват, че съм прекалено мек. Използвах репресии, за да махна посредниците, които се бяха закачили на тръбата за газта“.

Борисов държа кратко слово, след което напусна форума, но не спря пред чакащите го журналисти. Така той не успя да отговори, защо легитимира бизнесмен с повдигнато от прокуратурата обвинение и кому е нужно да се обяснява, че не участва в работата на независимата съдебна власт, от която част е и българското държавно обвинение.

Най-логичният въпрос е защо подадохме оставка при тези параметри на държавата. Заварихме 5,8% дефицит и крах. Има една дума, тя се казва морал. Камерън загуби своята кауза и се оттегли. Така постъпи и Матео Ренци – загуби и си тръгна. Той ще се върне, но с по-голям резултат, заяви по време на 11-та годишна среща на правителството с бизнеса Борисов.

„Считам, че правилно дадохме оставка”, каза още Борисов и добави, че не е оптимист за бъдещето.

„Аз съм категорично против коалициите, които ни се приписват в бъдеще. Как ще направим коалиция с БСП, ще махнем плоския данък и ще минем към прогресивен ли? Абсурд! По-добре да има правителство на малцинството, отколкото широка и разбита коалиция“, обясни Борисов.

„Изключително трудна работа е. Компромиси, компромиси, компромиси и винаги се трупат на най-голямата партия. Който спечели изборите, да си носи отговорност. Това е нашата програма“, посочи той.

„Убеден съм, че Корнелия Нинова ще участва в съставянето на това служебно правителство. Г-жа Нинова се притеснява от факта, че излиза и казва, че няма да влияе на правителството. Как този генерал, който е дълбоко уважаван от мен, ще излезе и ще направи правителство, след като никога не се е занимавал с политика. Той трябва да направи всичките си приятели министри, за да успее.

Животът показва, че всичко, което съм прогнозирал, се случва. Ако г-жа Нинова участва в съставянето на правителството, аз съм спокоен, това е демокрацията. Ако не участва, тогава съм притеснен“, заключи Борисов и пожела на присъстващите да са живи и здрави.

Източник:Блиц

http://www.blitz.bg/obshtestvo/eto-kakvo-kaza-borisov-direktno-na-prokopiev-za-obvineniyata-v-represii-az-kartichki-ne-prashcham_news480243.html

Дунав мост

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024