Политика

Скандал с още нероденото правителство! Малина Крумова – лобист на прокопиевци и томабелевци! (ВИДЕО)

Скандал с още нероденото правителство! Малина Крумова – лобист на прокопиевци и томабелевци! (ВИДЕО)

крумова63707_660_370.jpg.pagespeed.ce.betHogdI3K

Председателят на „Екогласност“ Емил Георгиев реагира остро срещу предложението Малина Крумова да стане министър по еврофондовете. Крумова е отговорна в качеството си на шеф на Управляващия орган на Оперативна програма “Околна среда” за нейното замразяване в края на 2013 г.

„Преди три години Екогласност поиска оставката на тази скандална личност Малина Крумова заради огромни нарушения в ръководената от нея Оперативна програма „Околна среда”. Ние се базирахме на информация, която дойде от ЕК,- тогава се извърши една безпрецедентна проверка и един безпрецедентен акт, с който се спря финансирането от ЕК“, коментира Георгиев.

„Малина Крумова е типичен пример за соросоидство в българската политика. Това е не само скандал, ако тя бъде утвърдена – ще бъде повече от скандал! Аз като представител на първата и автентична правозащитна организация в България, не само се възмущавам, аз протестирам! Протестирам, защото дълги години в Министерството на околната среда – а тя е протеже на предишната министърка Нона Караджова, протеже е и на сегашната Ивелина Василева, – Тогава благодарение на протекцията на Малина Крумова във Висшия управителен съвет на МОСВ беше привлечена цялата тая тайфа Прокопиевци разни – Томабелевци, Ковачеви, и техните съпруги, техните баджанаци, и въобще цялата тая група, наречена „зелени”. И те определяха правила във Висшия експертен съвет, които удовлетворяваха само тях. В резултат бяха източени около 40 милиона евро. Само преди месец ние спряхме една скандална поръчка за 11 милиона евро. В дъното на всичките тези злоупотреби с евпорейските фондове стои Малина Крумова. И сега да я назначат за министър по еврофондовете – все едно да вкараш вълка в кошарата! Това означава, че хората на Прокопиев, които са направили безумия в областта на околната среда, ще продължават“, коментира Георгиев. ВИДЕОТО ТУК:

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/politics/46851-Ekolog%253A-Malina-Krumova-e-lobist-na-prokopievci-i-tomabelevci%2521-%2528VIDEO%2529

 

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024