Политика

Герджиков: „Ходим по тънка тел, опъната. Обречени сме, ако не спазим неутралитет“!

Герджиков: „Ходим по тънка тел, опъната. Обречени сме, ако не спазим неутралитет“!

неутра1486796879-g

„Нашето правителство ходи по тънка тел, опъната. Обречени сме, ако не спазим неутралитет“ .

Това обяви почти сензационно тази сутрин служебният премиер Огнян Герджиков в ефира на bTV и даде основание за доста спекулации.

Герджиков отрече да е реваншистки настроен към управлението на Бойко Борисов. „Аз съм човек на компромиса, на диалога, на баланса. Затова не искам да накланям везните нито на едната, нито на другата страна.

„Опитвали са се да дават наставления на Радев, той е споделял, че вече има натиск от различни посоки и партии“, разкри сензационно Герджиков.

„Това е разбираемо, но при мен такива натиски не са усещани“, категоричен е служебният премиер. Той обаче не пожела да разкрие кой или кои партии са оказвали натиск върху президента.

„Имаше повече от една седмица проучвания по няколко линии и събирахме сведения, констатираха се нарушения“, заяви Герджиков във връзка с освободените областни управители.

Служебният премиер се възмути, че здравеопазването ни се е превърнало в бизнес. „Вън търговците от храма! Не може здравеопазването да е бизнес, това е престъпление към хората“.

„Натиск на БСП към Радев не е имало и това ясно се вижда в състава на правителството. Там има само един член на партията. Не съм участвал в такива разговори относно кадруване в правителството. Това заяви в ефира на bTV депутатът от БСП и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев.

Той коментира думите на Герджиков, че Румен Радев е признал, че върху него е оказван натиск за кадрови назначения.

„Г-н Герджиков каза, че не би приел да има върху него натиск. Ние не сме се опитвали да помагаме на министър-председателя.

„Тези хора да си седят вкъщи и да не вземат никакви постове ли? Тази страна страда от липсата на капацитет и експерти. Не виждам страшно от това, че член на партията е повикан“, заяви още Стойнев по повод назначението на нови областни управители, за които се твърди, че са близки до БСП.

Аз нямам дори телефона на г-н Герджиков“, възмути се бившият енергиен министър. „Мога да ви го дам, но не мисля, че ще е възпитано“, отвърна му Жени Марчева.

„Когато аз бях министър, ГЕРБ ходеха от кабинет на кабинет пред чужденците и плюха нашата държава“, добави още той.

Блиц

http://www.blitz.bg/politika/mlniya-ot-poslednite-minuti-drago-stoynev-komentira-razkritieto-na-gerdzhikov-za-radev_news487279.html

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024