Коментари

Задължителна казарма за министри и депутати – за да бъде вярна и „службата на обществото“!

Задължителна казарма за министри и депутати – за да бъде вярна и „службата на обществото“!

kostadinnov2-696x460

Много интересен модел за военна служба предложи автентичният патриот Костадин Костадинов, който предстои да се яви на изборите чрез Партия „Възраждане“. Според него, необходимо е да се въведе „доброволна военна служба“, но за всички, които планират за себе си бъдеще в държавната администрация, полицията, службите, както и в държавните компании. Това е моделът на ген.Де Гол, обясни пред наш репортер Костадинов.

Държавната работа, по определение, и поне на теория, се  приема за „служба на обществото“. Съответно, който иска да „служи“, нека го докаже като първо отдели 1 години от живота си по плацове и окопи. Нека се докаже, че е готов да жертва нещо за държавата – това е логиката на Де Гол и Костадинов.

Ако подобна идея се въведе, ще излезе, че всеки, който иска да става депутат, министър, или висш държавен чиновник, трябва първо да е отслужил. Като страничен ефект може да се получи, че голяма част от днешния елит ще отпадне, защото повечето „млади партийци“ и „нео-комсомолци“, дето сега спасяват държавата, реално не са служили.

Практиката във Франция показва, че на подобна служба се записват около 1/3 от младежите. Тъй като принципът е доброволен, те са и много по-мотивирани да служат, и ги няма негативни явления от типа на „скатавки“, „бягства от служба“ или „извращения с младите войници“.

„В момента въпросът с „казармата“ е в сюрреалистичен вид, след като псевдо-патриоти, които изобщо не са ходили войници, решиха да връщат изобщо службата за всички“, коментира Костадинов. Той очевидно визира евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки, който е много запален да връща военната служба, но самият той не е бил войник. Тъй като с Костадинов са от едно поколение, лидерът на „Възраждане“ дава пример за сравнение:

„Джамбазки тогава реши, че казармата е безсмислена и се отказа да служи. А аз си подадох молба, и влязох сред последните набори“.

Въпреки това, днес дясната ръка на Каракачанов иска да праща всички млади на плаца, а отслужилият реално предлага модела на Де Гол.

Цялостно връщане на казармата е абсурд и показва изкуствения свят, в който живеят официозните патриоти. Ако се въведе подобно нещо, единствено ще насърчим миграцията и младите ще се изнасят още със завършването на средно образование, или дори година-две преди това. А тези млади са важни, защото дори да не искат да служат, повечето от тях имат добри професии и плащат данъци. От друга страна, доброволната служба по френски модел, реално може да вкара много повече наборници, отколкото задължителна служба, от която народът се разбяга из Европа. / ГН

Коментари

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024