СВЯТ

ИЗВЪНРЕДНО! Въстание в Сирия: Яростни граждани атакуват с павета и оръжия терористи, които панически бягат! ВИДЕО

ИЗВЪНРЕДНО! Въстание в Сирия: Яростни граждани атакуват с павета и оръжия терористи, които панически бягат! ВИДЕО

въстание1486969457-aaaa-tank-s-teroristi-otgore
В интернет изтекоха кадри от бунта на жителите на сирийския град Кафр Набуда в провинция Хама против терористите от ИД. Когато групировките „Ахрар аш-Шам” и „Джейш ал-Наср” с военна техника и транспорт за осигуряване се събирали на главната улица на града, те внезапно са атакувани от разярена тълпа от местни жители, които започнали да хвърлят павета и да съпровождат атаката си с отбрани ругатни.

Благодарение на внезапността на нападението терористите буквално се избягали от града на север, предават информационните агенции.

Предния ден двете групировки извършили мобилизация сред населението за нападение срещу двата близки проправителствени града Ал Мигхайр и Карназ. Хората от Кафр Набуда обаче не били във възторг от изострянето на бойните действия в региона след няколко месеца относително спокойствие и това предизвикало стихийния бунт.

Мирните хора не само хвърляли камъни по терористите, но и открили огън от стрелково оръжие по един от конвоите, което предизвикало ответен огън от страна на джихадистите. Има данни за убити 5-6 терористи и ранени около 20.

Гражданите овладели минохвъргачна позиция с боеприпаси и унищожили пикап на „Ахрар аш-Шам”, снабден с картечница голям калибър. Очаква се градът да премине под контрола на сирийската армия.

По време на сблъскванията десетки жители на града са убити и ранени. ВИДЕОТО ТУК:

 

 

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/izvnredno-v-blits-vstanie-v-siriya-yarostni-grazhdani-atakuvat-s-paveta-i-orzhiya-teroristi-koito-panicheski-byagat_news487692.html

СВЯТ

More in СВЯТ

cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024