ИНЦИДЕНТИ

Ламарина се забила в главата на жената в тунела! (ШОКИРАЩИ ПОДРОБНОСТИ)

Ламарина се забила в главата на жената в тунела! (ШОКИРАЩИ ПОДРОБНОСТИ)

тунел000000131
64-годишната Елена Горанова, която загина вчера в тунел „Ечемишка“, е имала множество травми, но 2 рани на главата са били смъртоносни, показва аутопсията.
Едната от раните е причинена от ламарина от падналата лампа, която е пробила черепа на пенсионерката, съобщи „24 часа“.

64-годишната жена е пътувала с брат си, когато корозирал панел в тунел „Ечемишка“ пада върху колата им. Горанова загина на място, а брат й е с леки наранявания. Психолози обаче работят с него заради претърпения шок.

Служебният премиер Огнян Герджиков назначи незабавна проверка по случая. Формирана е комисия от експерти, които ще правят оглед на конструкцията, за да се разбере какви са причините за инцидента.

Заради инцидента магистрала „Хемус“ остава затворена за неопределено време от пътен възел „Правец“ до пътен възел „Витинска река“ двупосочно, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Движението на всички МПС в посока Видин, Русе и Варна от София се осъществява по следния маршрут: по АМ „Хемус“ до пътен възел „Витинска река“ – път I-1 до пътен възел „Правец“ – по АМ „Хемус“ до пътен възел „Коритна“ към I-3 (Русе) и I-4 (Варна). Забранява се движението на МПС над 12 т по пътищата I-3 Бяла-Плевен-София и I-4 Велико Търново-Ловеч-София в посока София.

Според Йонко Иванов от Съюза на професионалните автоинструктори всеки тунел има отговорник по безопасността, който трябва не само да прави регулярни, но и внезапни проверки на съоръжението. Тази разпоредба е разписана още през 2007 година.

„Тази наредба е доста стара. Там пише, че на период от 5 години трябва да се правят проверки. Това не изключва факта, че се променя статута на този тунел. Едно е да минат 10 000 автомобила, друго е да минат 100 000. Както мен ме карат да карам със зимни гуми, така аз искам да карам по безопасни пътища, а не моите близки да падне нещо и да ме удари. Трябва да загине човек, за да направим нещо в тази държава“, заяви Иванов пред БНТ.

Предстои оценката на експертите, а от Агенция „Пътна инфраструктура“ не могат да посочат чия е вината за трагедията в тунел „Ечемишка“.

Алтернативни маршрути за столицата

Алтернативен маршрут за МПС над 12 т в посока София за областите Габрово, Велико Търново и Русе: път I-5 Бяла – Велико Търново – път II-55 през Прохода на Републиката – АМ „Тракия“ – София. Обходен маршрут за МПС над 12 т в посока София за областите Видин, Монтана и Враца: път II-16 Ребърково – Своге – София.

Алтернативен маршрут за МПС над 12 т в посока София за областите Ловеч и Плевен: път II-35 Ловеч – Плевен – път II-13 Плевен – Кнежа – Борован – път II-15 Борован – Враца – път I-1 Враца – Ребърково – път II-16 Ребърково – Своге – София.

dIR.BG, блиц

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024