Политика

Минчо Христов внесе писмо до президента за отмяна на Постановление 208, свързано с трайно настаняване на мигранти у нас!

Минчо Христов внесе писмо до президента за отмяна на Постановление 208, свързано с трайно настаняване на мигранти у нас!

2702_h32gv

Политологът Минчо Христов, който е и кандидат за депутат от листата на ПП „Възраждане“, подаде писмо до президента Румен Радев във връзка с постановление 208, което регламентира приемът на бежанци и нас.

Преди да подаде официално документа, Христов призова Радев от предаването „Делници“ на телевизия Евроком, където гостува преди дни. Той припомни от ефира, че по време на изборите за президент това е било едно от обещанията на Румен Радев.

Постановление 208 е за трайно настаняване на бежанци, постановлението задължава общините да настаняват бежанците, да им осигуряват безплатно лечение, осигуровки и права, които българските граждани не получават.

Обръщам се към, него, ако трябва ще му напиша второ писмо, каза политологът, който скоро след встъпването в длъжност на Румен Радев, адресира до него писмо с искане да наложи вето върху скандалния закон за концесиите.

Благодарение на писмото беше спрян закона за концесиите. То беше внесено още на следващия ден, след като беше приет закона. Знам, че това писмо е причината, президентът да наложи вето, въпреки че той се забави с около седмица, коментира кандидатът за депутат.

Концесионерите можеха да получават пари от държавата, това беше престъпление, поздравявам президента за този акт, да стопира тези бандити.

Трябва да се вкара наказателна отговорност за картел в Наказателния кодекс. Така е във всички европейски държави.

На 28 февруари от 11:00 ще има заседание за отмяна на цената на водата в София. Нека покажем на тези бандити, че така не може, призова Минчо Христов.

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024