СВЯТ

Нов Майдан в Киев! Стотици се вдигнаха на протест, има пострадали! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нов Майдан в Киев! Стотици се вдигнаха на протест, има пострадали! (СНИМКИ/ВИДЕО)

1487534634-1
Стотици се вдигнаха на протести днес в Киев, стигна се до намеса на полицията, тежко ранен е един униформен. В центъра на украинската столица тече активна подготовка за нов Майдан, пише rusvesna.su.

Няколко хиляди души бяха блокирани днес от полицейски кордон, отцепил правителственият квартал и администрацията на Петро Порошенко.

Протестиращите хвърляха по полицаите петарди и пиратки, тълпата е настроена изключително агресивно.

В центъра на колоната бе забелязан украинският депутат Владимир Парасюк и скандално известният бивш командир на „Донбас“ Семен Семенченко.

На всички опити на полицаите да въведат ред, протестиращите крещяха „Идете вие да воювате на Източния фронт, защо защитавате тези олигарси? Продадоха ви и пак ще го направят!“

Днешният протест бе организиран от националистическата организация ОУН. В него взеха участие и членовете на т. нар. Щаб на блокадната търговия с окупантите.

Петима демонстранти са били задържани, а един полицейски служител е бил ранен по време на сблъсъци между протестиращи и органите на реда в украинската столица, предава Интерфакс.

„Петима души са задържани, има пострадал полицай, той е ранен сериозно“, отбеляза началникът на полицейското управление в Киев Андрей Крищенко. ВИДЕОТО ТУК:

 

Превод БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/ide-li-vtori-maydan-v-kiev-stotitsi-se-vdignakha-na-protest-ima-postradali-snimkivideo_news489553.html

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024