СВЯТ

Скандалът „Оскаргейт“ не стихва – заподозряха руски хакери, КГБ и Путин за гафа с основната номинация! Тръгна официално разследване!

Скандалът „Оскаргейт“ не стихва – заподозряха руски хакери, КГБ и Путин за гафа с основната номинация! Тръгна официално разследване!

оскари1488176137-uo2

89-ата церемония по връчване на наградите на Американската академия за филмови изкуства „Оскар“ приключи със скандал, за който обвиниха отново руските хакери, пише RT в понеделник (27 февруари).

Организаторите объркаха пликовете с победителя в категория „Най-добър филм“ и връчващите наградата обявиха за победител филма „La La Land“. Въпреки това, след като екипът на филма се качи на сцената, беше обявено, че истинският носител на „Оскар“ в категорията е филмът „Moonlight“.Грешката беше ключов момент от церемонията. Потребителите на социалните мрежи предполагат, че за объркването са виновни „руски хакери„, които осигуряват подкрепа на „агент на КГБ“.

След недоразумението с основната номинация за „Оскар“ потребителите на социалните мрежи споделиха своята версия затова какво се е случило. Много от тях вярват, че церемонията в Лос Анджелис е била атакувана от „руски хакери“.

„Когато откриеш, че руски хакери са устроили Оскаргейт“, пише The Red Pill.

„Никой в Холивуд ли още не е обвинил Владимир Путин?“, пише Piers Morgan.

Компанията, занимаваща се с броенето на гласовете за наградите „Оскар”, обяви, че започва разследване на причините за най-големия гаф в историята на церемонията. То трябва да установи как в ръцете на актьора Уорън Бийти, който трябваше да обяви победителя в категорията „Най-добър филм”, се е озовал плика с бланката, обявяваща коя е изпълнителката на най-добрата женска роля, съобщава Би Би Си.

В официално изявление на “PriceWaterhouseCooper” се казва: „Искрено се извиняваме на „Лунна светлина”, „Ла Ла Ленд”, Уорън Бийти, Фей Дънауей и зрителите на Оскарите за грешката, която беше направена при обявяването на най-добрия филм. На представящите наградата може погрешка да е даден пликът с грешната категория и, след като това беше открито, беше незабавно поправено. В момента разследваме как се е случило това и дълбоко съжаляваме за това”.

Както вече стана известно, актьорът Уорън Бийти отвори плика, в който беше бланката със заглавието на филма-победител и му отне доста време, преди да обяви носителя на наградата. Оказа се, че на заветното картонче е било изписано името на победителя в категорията най-добра женска роля – Ема Стоун. Тъй като тя участва в „Ла Ла Ленд”, в крайна сметка Бийти обяви, че това е най-добрият филм за тази година.

Още по-конфузното е, че в същото време Стоун, която получи наградата си малко по-рано, държеше в ръка своето картонче със своето име на него. Предстои да се изясни как бланките от различните категории са се объркали.

Едва няколко минути по-късно става ясно, че е получен грешен плик, а истинският победител всъщност е „Лунна светлина“. Водещият на церемонията Джими Кимъл пое отговорността за случилото се и обеща никога повече да не води шоуто.

Според „Венити феър”, сценичният мениджър на церемонията Гари Натоли се приближил към Бийти след гафа и му казал: „Охраната ще вземе пликовете, г-н Бийти”. „Ще ги задържа. Ще ги дам на Бари Дженкинс (режисьора на „Лунна светлина”), в правилния момент”, отвърнал 79-годишният актьор.

Различни теории на конспирациите заляха интернет минути след края на скандалната церемония. Според някои, Леонардо Дикаприо е държал плика с името на най-добрата актриса, който след това мистериозно се е озовал в ръцете на Бийти.

Други побързаха да се възмутят, че наградата е била измъкната от ръцете на „Ла Ла Ленд”, за да бъде връчена на „Лунна светлина” от политкоректност – след миналогодишния скандал, че нито един чернокож не е бил номиниран за наградите. „Лунна светлина” разказва историята на млад чернокож в Маями, но пък „Ла Ла Ленд” беше фаворит за статуетката през цялото време.

Разбира се, беше намесен и политически момент в скандала – според някои, разследването трябва да провери дали руски хакери не са манипулирали вота, както се твърди, че са направили по време на изборите за президент на САЩ.

Руски дневник, БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/skandalt-ne-stikhva-plznakha-teorii-na-konspiratsiyata-za-gafa-na-oskarite-trgva-ofitsialno-razsledvane_news491637.html

 

 

More in СВЯТ

1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024