Коментари

Борисов, що не кажеш, че милионите са платени на сомалийските пирати? Ето какъв бе случаят!

Борисов, що не кажеш, че милионите са платени на сомалийските пирати? Ето какъв бе случаят!

баце-пирати88f8f2b43d0833f0d7a890636dcf72fe_L

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър в първото правителство на ГЕРБ Симеон Дянков и бившия транспортен министър Ивайло Московски продължават най-нагло да лъжат под път и над път, че на журналистката Елена Йончева, настоящ кандидат за народен представител от коалиция БСП за България, са платени милиони за нейни пътувания, репортажи и интервюта с пари от държавата.

Лъжат, независимо, че бившият генерален директор на БНТ Уляна Пръмова официално заяви, че телевизията не е плащала никакви командировъчни на Елена Йончева, не е плащала за нейните филми.

Всъщност Борисов сам се издаде в яда си, че всъщност милионите са платени за нещо друго, след като изтърси, че в един предстоящ съдебен процес с Елена Йончева ще пусне в действие Симеон Дянков и шефовете на разузнаването.

Именно това ни насочи да търсим по линия на тайните операции дирята на въпросните милиони. В случая не се касае за държавна тайна, така че не нарушаваме никакви закони на България, а и по тази тема, както ще разберете, е писано доста в медиите.

Всъщност случаят е следният:

На 6 април 2009 г. сомалийски пирати отвличат товарен кораб, на борда на който има 16 български моряци. 32 000-тонният “Malaspina Castle”, който плава под панамски флаг, бил нападнат тази сутрин в Аденския залив. Плавателният съд имал екипаж от 24 души, сред които руснаци, българи, украинци и филипинци. Корабът е британска собственост, оператор му е италианската компания Bnavi.

Ето и информацията от български медии след месец:

 Има вероятност още тази нощ да бъде платен откуп за българските моряци, пленени от сомалийски пирати. Това съобщи за БНТ журналистката Елена Йончева. От два дни тя се намира в района на Аденския залив.

„Според наши източници преговорите по освобождаването на кораба, който бе отвлечен от сомалийските пирати в началото на април, са завършили успешно. На 6 май чартърен самолет е поискал от сомалийското правителство в Пунтленд разрешение за прелитане. Тук е практика откупите да бъдат предавани на пиратите в пакети, хвърляни от въздуха. Malaspina Castle се намира край град Еил на Индийския океан. Тази територия се контролира изцяло от пиратите в Пунтленд. Пунтленд е само формална част от Сомалия. На практика това е автономна република със свое правителство, което няма никаква власт над своята територия. Град Еил, край който се намират и нашите моряци, е разположен на два дни път от търговската столица Бусасо, но до там се стига само по черни пътища, които се контролират от местните кланове”, съобщи в телефонна връзка Елена Йончева.

Още преди седмица Йончева се свързала с наши посланици в близки до Сомалия африкански страни. Тя поискала от тях пълно съдействие за пътуването й в региона. Някои от тях били затруднени да се справят с подобна задача, но им било препоръчано да потърсят съдействие от американски дипломатически мисии и дори военни бази. За пътуването на известната журналистка бил уведомен и външният министър Ивайло Калфин, който разпоредил да и се оказва съдействие по всички линии, съобщиха източници на Frognews.bg.

Всъщност се оказва, че Елена Йончева на собствени разноски, е съдействала за освобождаването на българските моряци, а милионите, които Борисов нагло лъже, че са платени на нея, са платени за откупа им от сомалийските пирати.

Господин Борисов, още ли смятате вие и вашите верни кучета да твърдите, че вашето правителство тогава е платило милионите, за да може Елена Йончева да си прави филмите и интервютата в размирни райони?

Не изпитвате ли срам, че долнопробно мръсно се опитвате да окаляте със скалъпени от лъжи компромати, една жена, която е проявила смелост и е съдействала за освобождаването на 16 български граждани?

Мъж ли сте, господин Борисов? Имате ли топки да признаете, че нагло долнопробно излъгахте, че са платени милиони на Елена Йончева?

ПЕТЪР СТОИЛКОВ

България нюз

http://www.news-bulgaria.info/rubriki/komentarat-na/1142-borisov-shto-ne-kazhesh-che-milionite-sa-plateni-na-somaliiskite-pirati

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024