Политика

В Турция пуснаха списък с изборните автобуси! Най-отгоре е поставено логото на ДОСТ с номера на бюлетината!

В Турция пуснаха списък с изборните автобуси! Най-отгоре е поставено логото на ДОСТ с номера на бюлетината!

изборни автобуси1490091699

Списък с изборните автобуси, които ще пътуват за България беше разпространен в турски фейсбук групи на привърженици на ДОСТ, съобщава „24 часа“.

В таблица са посочени градовете, адресите, откъдето потеглят возилата и телефони за връзка. Най-отгоре на списъка е поставено логото на ДОСТ с номера в бюлетината. Посочените места на тръгване са в различни квартали на Истанбул, Гебзе, Бурса, Измир и други.

В Кърджалийско автобусите с избиратели от Турция вече започнаха да пристигат. Колите, обслужващи редовните линии до родопския град, които са над 20 на ден, са пълни с пътници.

Някои от фирмите дори вече са пуснали допълнителни автобуси. Извънредните въобще не спират на автогарата в Кърджали. Те разтоварват пътниците си директно в общинските центрове или в по-големите населени места.

 

От Бурса също тръгна огромен автобус. На оградата на офиса, в който се извършва записването за пътуване, е закачена обява, която гласи, че се организира безплатен транспорт от Истанбул до България. На формуляра, закачен отвън, са записани часовете, в които автобусите ще отпътуват, съобщи Нова.
На този етап пътуват предимно възрастни хора, а работещите се очаква да се качат на автобусите в следващите дни. Пътуващите твърдят, че не знаят кой ги организира.

За изборите отиваме в България. Можем и тук да гласуваме, ама ние си имаме къща там, да видим и нея, сподели една от гласоподавателките.

В момента хора от „Патриотичния фронт” се опитват да спрат наплива от изселници към България с цел да гласуват на изборите в неделя.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024