Важно

ДАНС обясни за прогонването на турчина: Агитирал за откъсване на райони със смесено население от България, създал е опасност за териториалната цялост!

ДАНС обясни за прогонването на турчина: Агитирал за откъсване на райони със смесено население от България, създал е опасност за териториалната цялост!

ДАНС1489751206-1
„Лицето е свързано със създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, които са насочени срещу териториалната цялост и единство на нацията“. Така от ДАНС са отговорили на „24 часа“ за причините, поради които на турски гражданин е отнето правото на пребиваване и му е наложена забрана за влизане в страната за срок от 5 г. Той имал статут на продължително пребиваващ в страната от няколко години.
Към момента от ДАНС нямат информация дали е обжалвал принудителните мерки пред съда. Такива срещу него не са прилагани назад във времето. Със сигурност обаче лицето вече не е в България.
От МВР потвърждават информацията като съобщават, че са съдействали на ДАНС за изпълнение на принудителните мерки.
С оглед изпълнение на функциите и правомощията на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) по противодействие на заплахи за националната сигурност съгласно член 4 от Закона за ДАНС и въз основа на събрани от органите на Агенцията данни, е издадена заповед от председателя на ДАНС за налагане на принудителни административни мерки „отнемане на правото на пребиваване“ и „забрана за влизане в Република България“ за срок от пет години на турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност на Република България, съобщават от МВР.
Турчинът обаче не е единственият, който има забрана за влизане в страната заради противоконституционни действия на наша територия.Името му не се съобщава, защото било свързано с класифицирана информация.
По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров каза, че мерките спрямо чуждия гражданин не са свързани с изборите.
„Не става дума за предизборна обстановка, не става дума за влияние и политически стремежи. Става дума за националната сигурност на страната. Става дума за действия срещу териториална цялост на страната и всичко друго. Председателят на ДАНС за мен е свършил работата си. Тя е резултат от координирани усилия на институциите и мисля, че този пример няма да остане единствен, ако нещата продължават в тази насока“, каза главният прокурор.

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022