Политика

Играта загрубя: Спряха и билетите за „Шоуто на Слави“! Трифонов обвини Би Ти Ви в пълзяща цензура!

Играта загрубя: Спряха и билетите за „Шоуто на Слави“! Трифонов обвини Би Ти Ви в пълзяща цензура!

трифонов1490695631-slavcho

След като снощи телевизия БТВ свали от ефир „Шоуто на Слави“, в билетния център на НДК в момента не се продават билети за него. Това съобщиха фенове на шоуто, които отишли да си купят, защото искали да видят какво ще се случи тази вечер, информира „24 часа“. От билетния център им казали, че не се продават билети не само за тази вечер, но и за цялата седмица.

Снощи телевизията спря излъчването на записания епизод и излъчи стар. Тя обяви на сайта си, че „БТВ и „Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно­ информативен характер. „Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно БТВ Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за БТВ“, се казваше в изявлението на телевизията.

Както Епицентър.бг писа причината за свалянето на предаването най-вероятно е свързана със скандалното изявление на шоумена, който си позволи в деня след изборите да заплаши бъдещите народни представители, че ако не приемат предложенията в референдума му, ще започнат протести.

А писмото на Трифонов до Народното събрание от вчера, изпратено до медиите, е именно ултиматум.

Там Слави Трифонов директно  поставя условия на новоизбраното Народно събрание.

В откритото писмо на шоумена се казваше:

„Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума: – мажоритарен избор в два тура – намаляване на партийната субсидия на един лев – задължително гласуване на избори и референдуми. Затова ще направя следното: Първо: Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права. Второ: Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.“

Слави Трифонов пък обвини Би Ти Ви в цензура заради спряното предаване снощи. На специална пресконференция днес той съобщи, че с писмо е бил предупреден за спирането. Според него в предаването нямало нищо специално, освен прочитането на неговото писмо до политиците, разпространено вчера.

„Спирали са ни по други телевизии, сега ни спряха и в Би Ти Ви“, заяви Слави. Според него е нарушена свободата на словото, независимо, че в случая става въпрос за две частни фирми – Би Ти Ви и неговата фирма „Седем осми“.

„Искам да съм много точен, имаше изчитане на писмото от диктор. С него сте запознати, може да го видите в интернет. След това мой анонс към диктора, а после химнът, който се пее от 15 хиляди души, след това аз казвам, че ще видите актьорската вечер. Това е предаването, в него няма нищо друго. Целият казус се свързан с изчитането на писмото. Това е цензура, защото с това писмо не нарушавам никакъв закон, нито моя договор с bTV. Спирани са ни и други предавания, не в тази телевизия, но и в тази телевизия се случи. Това изглежда нелепо. Не е имало нищо по-специално, освен изчитането на едно писмо, което аз бях пуснал по-рано и дори беше коментирано в новините на bTV“, заключи водещият.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/obshtestvo/slavi-trifonov-razkri-tsyalata-istina-za-svalyaneto-na-shouto-mu-ot-ekran_news499855.html

Слави Трифонов обвини Би Ти Ви в цензура

 Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024