Политика

ИЗВЪНРЕДНО! Поптодорова подаде оставка в Американския еврейски комитет, оттегляла се „по лични причини“!

ИЗВЪНРЕДНО! Поптодорова подаде оставка в Американския еврейски комитет, оттегляла се „по лични причини“!

1488400133-image-6087342-308-0
Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е подала оставка, съобщи еврейската телеграфна агенция JTA. Бившият дипломат, която беше уличена в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава няколко дни по-рано е посочила лични причини за оставката.

В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до JTA, в което съобщава, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м. г. Българката е казала на шефовете си, че „се оттегля по лични причини“. За вр. и. д. директор на централно-европейския офис на АЕК е определена полякинята Агнешка Маркевич. Официалното откриване на офиса на комитета във Варшава е насрочено за 31 март. Заглавието на агенцията е „Официален представител на АЕК призна кражба на козметика и подаде оставка.“ 
 Израелската агенция цитира и официално изявление на полицията във Варшава по повод случая с кражбата. „Жената призна вината си, върна обратно откраднатите вещи, предаде се доброволно и след това беше освободена”, пише в полицейското изявление.

JTA припомня, че Елена Поптодорова е била два пъти посланик на България в САЩ, а преди е била личен преводач на комунистическия лидер Тодор Живков. Агенцията разказва неприятната случка от летището във Варшава с версията на Поптодорова, признаването на вината от нейната страна, както и разкритието на Томаш Олешчук от пресцентъра на варшавската полиция, че лицето се е подложило на доброволна санкция за извършената кражба.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/izvnredno-ot-varshava-poptodorova-podade-ostavka-v-amerikanskiya-evreyski-komitet-priznala-e-za-krazhbata_news492504.html

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024