Коментари

Местан срещу Доган и реакциите на Петата колона на Ердоган!

Местан срещу Доган и реакциите на Петата колона на Ердоган!

мрак

Посланието на Доган наруши блаженството на родния политически елит, но не по-малка сензация предизвика Местан с писмо на Доган до Ердоган от 2012 година. Валерия Велева обаче написа, че писмото е фалшификат,  публикува и друго писмо на Доган, от които се вижда, че подписите са различни. Умните политици през определен период от време сменят подписите си, с цел документите, които парафират, да не бъдат фалшифицирани. И е възможно писмото до Ердоган да не е фалшиво, въпреки че не е от особено значение какво е мислил Доган през 2012 година, а какво мисли днес. Но Петата колона на Ердоган в България видимо се съживи от компромата, публикуван от вожда и учителя на ДОСТ, и отново си повярва, че е  новият Херкулес в политиката.

Виктор Гечев коментира пост на Евгений Михайлов: … Като е създаден ДОСТ от 80 човека, поне 15 си бяхме чисти българи. Хасан го е страх при българите, защото бая бой е изял и има поне три, четири български имена и прякори. Иван пък не иска с турците, че преди два века някакъв ага изчукал най-красивата му пра пра пра баба и ето я причината на националното ни „Единение“. Рак, орел и щука. Така ще ни шибат ония от Север още дълго време…Ние българите от ДОСТ предупреждаваме, че ще защитаваме нашата Програма и само съгласните с нея ще получат нашето съгласие за общи действия”.

Самият Евгений седмици наред повтаряше в кататонен ступор колко много ги е  „заболяло” някои от неговия достлук, и не спря да се сънува като персонална заплаха за Сараите, Русия, БСП, КГБ, ДС, а може би и за световния интернационал. В радостта си от наближаващата победа,  сметна за целесъобразно да вкара в постния си български речник и турски думи за повече тежест. Уместно, турският ще му трябва, когато започнат да го разкарват из Анадола като изявен петоколонник на Ердоган. Защото неговата мисия няма да приключи на 26 март, тепърва от този „коптор” ще се носят талази зловонни газове.

Подсказката, че в двора на антисъветчика няма изглед да цъфнат бели кокичета, са последните му постове.

Evgeny Mihaylov: Сега стана ли ясно, че номер 13 фатално изкара от нерви султана на Сараите и всичките велики везири под прикритие? Петата колона панически се опитва да спре фаталната за БСП/ДПС и Атака вълна на 13. Победа, приятели – ДОСТове! 13 !? Не, 2 х 13 до 26 март!

Evgeny Mihaylov (във връзка с другото писмо на Доган): Боже, колко некъдърни ченгета били библиотекарите! 🙂 Те нищо ново не са научили от началниците си, опитали се да изиграят същия номер и през 1990. Лъжата тогава беше наказана. Ще бъде наказана и сега! Не разбрахте ли, че номер 13 наистина ще е фатален за вас, преходни, олигархични кукловоди! Иншаллах!

Гласове от публиката:

Nicola Georgiev: Велева идите пожалуста на х@й !

Дони Попова: Е, започнахте да употребявате и турски думи в предизборната кампания. Браво! Следващият пост го напишете на турски.

Турският език едва ли ще се превърне във втори роден за Евгений Иншаллах-а, по-вероятно е ДОСТ-балона да се спука, преди още нашенеца да е научил как се превежда на турски: ”Готов съм да си сваля потурите, г-н Ердоган!” Но че копнее да се нареди с другите достяни на трапезата на властта издава и гневния му пост по адрес на ГЕРБ:

 „Нежеланието на ГЕРБ за коалиция с ДОСТ, издава ли намерение за коалиция с ДПС и ПФ!? Надявам се… не. Но тогава, защо е тази злоба на герберите към мен и ДОСТ? Ние никого не сме нападали, освен БСП и ДПС. Но…”

Dimitar Neychev: Не, не и не! Това е принципна позиция на ГЕРБ. Първо, те предизборно с никого не правят коалиции, и второ, в платформата и в политиките им изрично е залегнало правилото, че ГЕРБ са партия отворена за всички националности в България, а не само за българи. Дотук, въпреки ожесточаващата се предизборна борба, наблюдавам изключителна толерантност между ГЕРБ и ДОСТ. Запазете я! Тя ще ви трябва за след изборите…

Pepa Dzambazova: Така и трябва да бъде, Евгени! Ние помним какви поразии направи Местан на Герб!! Особено за Костинброд-пресконференция на която /даже не ми се пише/ така смля Герб,че ние бяхме като попарени! Ами за Цветанов, спомняш ли си? Да не изреждам! Вълкът козината си мени, но нрава НЕ!!!!

….

Заслужава да се отбележи, че сред хората, лайкнали ДОСТ-постовете на ердогановия петоколонник, са хора, често сменяли обекта на обожание. Сред тях е така нареченият академик Александър Садовски. През 1991 година, когато промените вече са факт, същият пише доклад, опериращ все още с понятието социалистически модел. До скоро Садовски бе един от най-верните поклонници на Борисов, а днес обект на любвеобилната му душа е ДОСТ. Същата персона, по подобие на най-личния българин-достянин, дори в  озоновата дупка  провижда подривни действия на Петата колона на Кремъл. Накратко казано: кебапчийски котарак, потенциален петоколонник за всяка кауза. В това число и да крещи, че България е заплашена от руската Пета колона.

Агентът на ДС, бившият шеф на  РТЦ- Благоевград Владимир Каперски също е лайкнал поста за нежеланието на ГЕРБ за прегръдка с ДОСТ, но в собствения си профил е написал текст против агента на ДС Тома Томов.

На това как му казваха – къса памет или морална олигофрения?

Невена Балканска се явява христоматиен пример за хаотична мисъл, зад която стоят неизбистрени идеологически принципи. Същата в профила си  рекламира Реформаторския блок,  в същото време подкрепя кандидат-депутат от конкурентна на партия.

„Не знам какво искам, но ще се боря да го постигна” е принцип и на други Фейсбук почитатели на  Евгений Иншаллах-а.

Julia Chobanova през 2013 година, по повод протестите срещу кабинета Орешарски, съставен и отсвирен по волята именно на Лютви Местан, пише:”Ако скоро не погребем това правителство и не изметем завинаги членовете му то България, ще трябва да погребем демокрацията завинаги!”

Днес същата и открила в същия Местан и в ДОСТ – вятърът на промяната.

За здравомислещата част от обществото сблъсъкът ДПС-ДОСТ е полезен. Ако двете етнически партии се унищожат взаимно,  електоратът им ще се прелее в български партии. Което би било най-краткият път за единение между българи и етнически турци. И всеки, който твърди, че ДОСТ, която се изявява  като Пета колона на чужда държава, е алтернатива на Догановото ДПС, е или идиот по рождение, или дефектен продукт на средата, която го е формирала като личност. В друга публикация тук се казва, че е дошло време да се обезпаразитим от евгениевци.  Но докато има хора, които безотговорно се пришиват ангелски крила на подобни псевдогерои, пътят към единението остава мираж.

Росен Янакиев

Между редовете

Местан срещу Доган и реакциите на Петата колона на Ердоган

 

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024