Политика

В. Симеонов: Настоявам да изгоним Гьокче! Да отзовем и Надежда Нейнски – обикаляше цяла Турция, за да кара хората да гласуват!

В. Симеонов: Настоявам да изгоним Гьокче! Да отзовем и Надежда Нейнски – обикаляше цяла Турция, за да кара хората да гласуват!

симеонов768x432

Валери Симеонов реагира остро на изказванията на турския посланик у нас Сюлейман Гьокче. „По българска телевизия да слушам турския посланик“, коментира с недоволство политикът пред Нова тв.

 

Симеонов даде да се разбере, че не приема критиките на Гьокче към българските политици и власти. Смята, че въпросът е деликатен, защото с Турция сме съседи, но добави, че „нашето задължение е интересите на България“.

 

„Този същият /посланик Гьокче -б.р./ участваше пряко в предизиборната кампания у нас, турски министри агитираха за партия у нас. И този /посланик Гьокче- б.р./ идва във вашето студио и говори, че Турция била най-големия приятел“, коментира Симеонов пред Нова телевизия.

 

Съуправляващият с ГЕРБ лидер на НФСБ обяви, че ще настоява за отстраняването на нашия посланик в Турция Надежда Нейнски заради нарушаване на всякакви норми. Обвини я, че е обикаляла цяла Турция, за да кара хората да подават заявления за гласуване. Това не е нейна работа посочи той.

 

Валери Симеонов отрече ГЕРБ и Обединени партиоти (ОБ) да обсъждат конкретни имена за бъдещи министри. Той дори разкритикува политолозите, които казват, че това не може да е вярно. След като на няколко пъти отказа да разкрие подробности, Симеонов най-накрая повдигна завесата.

 

„Има изричен текст в коалиционното споразумение, че всяка от политическите сили може да издига кадри, които не са нейни членове. Това могат да са други специалисти“, заяви той.

 

Валери Симеонов бе помолен да коментира и скандала Цацаров-Дончев. По думите му не е редно извън кабинета си главният прокурор да прави подобни срещи, но не смята, че това е наказуемо. Допусна, че Цацаров все пак се среща с бизнесмени по време на коктейли или други такива събития.

„Не мога да коментирам, защото не съм присъствал (на срещата) В сферата на предположенията влизаме и никой не може да каже кое е истина. Много по-важен е въпросът какво става с КТБ“, заяви лидерът на НФСБ.

 

Валери Симеонов каза, че недоумява защо през януари срещу КЕВР е започнала проверка. В същото време прокуратурата е неглижирала доклада на Временната анкетна комисия в предишното Народно събрание, което разследваше нарушенията в енергетиката. В този доклад парламентът е отбелязал, че КЕВР не е извършил контрол върху ЕРП-тата.

Епицентър

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024