Коментари

В тази конфигурация понятията „държава“ и „държавност“ просто губят своя смисъл и своето съдържание!

В тази конфигурация понятията „държава“ и „държавност“ просто губят своя смисъл и своето съдържание!

dnevnik-696x392
Колаж: Дневник

Вторият по важност сюжет от отиващата си седмица, срещата между Цацаров и С. Дончев, организирана със съдействието на Гергов, леко измести вниманието от сюжета Славчо-цензурата и В. Иванов.

Вторият сюжет извиква реакции от рода на „Какъв е Сашо Дончев? Откъде са му парите?“, „Кой направи С. Дончев бизнесмен и олигарх?“.А въпросът „Защо Гергов посредничи на главния прокурор и го среща с един бизнесмен, който трябва да бъде заплашен?“ постепенно отива в периферията на публичното внимание.

В тая история интересното е не, че в нея участва Сашо Дончев. По-интересното е, че той е привикан на среща с Цацаров, главен прокурор на републиката, назначен от Бойко Борисов, с посредничеството на един олигарх, който е член на ръководството на една партия. Интересно е, защото всеки един от нас би могъл да бъде на мястото на Сашо Дончев.

Въпросът за произхода на капиталите на Сашо Дончев няма нищо общо с технологията, посредством която се реализира волята на властващите политически партии и присъдружните им мафиоти. Този въпрос е друг въпрос и вероятно Сашо Дончев, подобно на всички останали олигарси, добре е защититил интересите си посредством позволените законови инструменти.

Но в лицата на хората се изстрелва един куршум с изместен център на тежестта,който поразява неочаквани и внезапни части от съзнанието на широката публика. И така, своеволията и беззаконието, като действия на Гергов и Цацаров отиват, меко казано, на кино.

В тази конфигурация понятията „държава“ и „държавност“ просто губят своя смисъл и своето съдържание. И е без значение от коя партия е Гергов, както и кой е назначил главния прокурор. А може би е по-важно кой е назначил главния прокурор? Не знам.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук

Бултаймс

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024