Тероризъм

Извозват с вертолети жертвите в Санкт Петербург, броят им расте! Обезвредиха нова бомба на друга метростанция!

Извозват с вертолети жертвите в Санкт Петербург, броят им расте! Обезвредиха нова бомба на друга метростанция!

новабомба1491224876-lhdfgh
Броят на жертвите при експлозията в метрото в Санкт Петербург расте. Вече е ясно, че загиналите при свирепата атака са 12, информира Канал 3, позовавайки се на руски медии. 2 тела са намерени на станцията, на която влакът е спрял, 8 трупа е имало във вагона, а други две в тунела, където всъщност е станал взрива. Уточнява се, че взривът е бил само един, а не два, както се съобщаваше първоначално.
Според очевидци не става въпрос за взрив от граната, а по-скоро взривното устройство е оставено в раница. По мнение на руски експерт е добре, че взривът е станал по обедно време, защото, ако е бил вечерта, жертвите са щели да бъдат много повече.
Към момента се знае, че загиналите са 12, а ранените над 50. Станциите са евакуирани и затворени, а трафикът в града  е кошмарен.
Вертолети откараха ранените при взрива в петербургското метро, съобщи ТАСС. Един хеликоптер извозва пострадалите от станция „Технологически институт“, а вторият се е отправил към станция „Садовая“. Всичките станции на метрото са затворени. Хората са евакуирани. На мястото има спасители, около 10 линейки, пожарникари и полиция. От Националния антитерористичен комитет потвърдиха, че все още се уточнява броят убити и ранени – по неофициална информация жертвите са поне 10-12, а пострадалите – около 50.
вертолети1491227310-68655-660-370
Междувременно бе съобщено за открита нова бомба на станция „Востания площад“. В момента специализирани екипи обезвреждат взривното устройство, което за щастие  не е избухнало.
Президентът Владимир Путин заяви, че всички служби са мобилизирани и работят по всякакви версии за инцидента. На мястото на произшествието работят специалисти по взривовете от Федералната служба за сигурност (ФСБ), както и следователи.

Според Сергей Гончаров, който е дългогодишен служител на спецподеленията „Алфа“, по всичко до този момент личи, че инцидентът е терористичен акт.

„Специалистите на Федералната служба за безопасност заедно със следователите достатъчно бързо ще разкрият обстоятелствата около случилото се. Предприемат се всички необходими мерки за безопасността на гражданите. Ще направим нужното, за да не допуснем повторни взривове или някакви други незаконни действия“, съобщи той в ефира на телеканала „Вести 24“. Евакуацията на хората е приключила, уточни още говорителят на НАК.

 Очаквайте още подробности

Тероризъм

More in Тероризъм

big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
big_19f0

ЦРУ: Иранските спецчасти Кудс са подготвяли атентат в България

август 26, 2021
79c5142be0385a6b93328f6a6fe75f6c

Виена под прицел – 6 атаки на снайперисти в центъра (ВИДЕО+СНИМКИ)

ноември 2, 2020
nica_4

Стана ясно кой е терористът от Ница, убил трима и обезглавил жена в катедралата Нотр Дам

октомври 29, 2020
php6izf99_800x

Появи се СНИМКА на младежа, набеден за терорист, подготвял атентат в Бургас, бил е голям шампион, но…

юли 1, 2020
bunovo

Навършват се 35 гoдини oт aтeнтaтa нa гaрa Бунoвo

март 9, 2020