Политика

На Джамбазки му се привидя дългата ръка на Москва зад бунта в Македония: „Русия клати Балканите!“

На Джамбазки му се привидя дългата ръка на Москва зад бунта в Македония: „Русия клати Балканите!“

джамizteglen-fajl-12

джамбазкиdiv-skandal-mejdu-lidera-na-ciganskata-drom-i-djambazki-ot-vmro-172504

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки съзря намеса на Русия в бунтовете в Македония от снощи. Чрез намесата си в Сърбия, Русия клати Балканите, каза пред Нова телевизия политикът.

„Когато гори къщата на съседа и твоята външна стена гори. Българската държава трябва да защити стотиците хиляди наши граждани там по всякакъв начин. Първо с всички лостове на дипломацията, след това да използва сила“, каза Джамбазки.

По негови думи президентът Иванов е „марионетка“ на премиера Груевски, който по време на протестите вчера не беше в Македония.

„Грувски няма план Б, не знае какво ще прави в момента, не знае и какво ще стане утре“, каза Джамбазки.

Евродепутатът видя и намеса на турския президент Ердоган в процесите в западната ни съседка чрез етническата партия „Беса“, която Джамбазки нарече еквивалент на ДОСТ на Лютви Местан.

Тази вечер демонстранти нахлуха в парламента на Македония, след като управляващите социалдемократи и албанските партии гласуваха да изберат албанец за председател на Собранието.

Час и половина нито полицията, нито специалните части не се намесваха и не изведоха депутатите от парламента. Ранените при сблъсъците са десетки.

КОМЕНТАР

Тази нощ представителите на тъмните сили – Хелзинкският комитет в Македония, шефът на НАТО, Фредерика Могерини, Американското посолство в Скопие, всички бяха срещу народа на Македония, който искаше да се запази Конституцията и отхвърляше Тиранската платформа. Народът искаше нови избори, защото Зоран Заев подкрепи Тиранската платформа, която цели да се въведат посочените от П.П. промени за двунационална , мултикултурна държава.
Да не забравяме плановете на САЩ за държава на кюрдите. Ердоган ще иска компенсации на запад, т.е. от нашите земи. Неслучайно американски сенатор преди месец-два заяви, че Македония е измислена държава и трябва да бъде поделена между Албания и България. САЩ искат да имат сигурен васал на Балканите и това да е Велика Албания. И неслучайно най-голямата им база е в Косово. Какво ще правим ние! Време е да мислим в перспектива, да предвиждаме планиранията им с десетилетия напред и да ги изпреварваме. 

Мадлен Кирчева

Офнюз,  фейсбук, Бултаймс

https://offnews.bg/news/Sviat-_12/Dzhambazki-vidia-dalgata-raka-na-Rusiia-zad-bunta-v-Makedoniia_654142.html

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024