Европа

Почна се! Политкоректни медии сеят паника: Ако Льо Пен отиде на втори тур, ще има сблъсъци и кървави мелета!

Почна се! Политкоректни медии сеят паника: Ако Льо Пен отиде на втори тур, ще има сблъсъци и кървави мелета!

70068_660_370.jpg.pagespeed.ce.jZ_UWYVeTR

Френското разузнаване е предупредило полицията в Париж, Марсилия и всички големи градове да се подготви за жестоки нощни сблъсъци след обявяване на резултатите от президентските избори, съобщи в. „Льо Паризиен“.

Освен терористичната заплаха, силите на реда са нащрек и за събиране – спонтанно или предварително планирано, на тълпи хора от крайната десница и на техни противници в центъра и в опасните квартали.

Съвсем реален бил рискът да се стигне до кървави мелета и вандалски изстъпления, ако кандидатката от  „Национален фронт“ Марин льо Пен се класира за втория кръг от изборите.

„Полицейските дирекции в абсолютно всички департаменти без изключение се опасяват от обществени безредици, ако кандидати на екстремистите се класират на втория кръг от изборите за президент“, предупреждава разузнаването.

По време на първия тур от изборите по улиците на страната са мобилизирани над 50 000 души – полиция, жандармерия, войници и спецчасти.

Местните власти в цяла Франция предупреждават, че има заплаха за сблъсъци след обявяването на резултатите от днешните президентски избори тази вечер, пише и The Local във френската си редакция. Според доклад на френското разузнаване спонтанни демонстрации, някои с потенциал да станат насилствени, ще бъдат проведени в редица големи градове на страната, след като резултатите бъдат обявени. Основното притеснение е, че, ако Марин льо Пен достигне до балотаж, това ще предизвика неприятности.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/world/europe/52177-Vav-Franciya-stava-strashno%252C-ako-Lyo-Pen-e-na-vtori-tur

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024