СВЯТ

Северна Корея направила тази нощ неуспешен опит с ракета, която се „взривила моментално“! (подробности)

Северна Корея направила тази нощ неуспешен опит с ракета, която се „взривила моментално“! (подробности)

1492317573-1
КНДР направи опит да изстреля ракета от полигон, разположен в западната част на страната, но претърпя провал. Това съобщава агенция Yonhap, като се позовава на Комитета на началник щабовете на Южна Корея. По негови данни стартът е бил осъществен в лайона на град Синпхо.
От Пентагона съобщават, че „ракетата се е взривила практически моментално“. Шефът на пресслужбата на Тихоокеанското командване на американските въоръжени сили капитан втори ранг Дейв Бенхъм заяви, че ВС на САЩ са фиксирали предполагаем нов ракетен пуск, но „типът на ракетата все още се установява“.
„Тихоокеанското командване е изцяло отдадено на тясната работа с нашите съюзници в лицето на Република Корея и Япония“, добави още Бенхъм. Той посочи, че Тихоокеанското командване е следило ракетата на радарите си, като тя е излетяла от района пристанищния град Синпхо. Коментарите от Вашингтон са, че е малко вероятно да става въпрос за проба на система с междуконтинентален обсег, предава ВВС.
Доналд Тръмп е бил информиран за неуспешното ракетно изпитание на Северна Корея. Вицепрезидентът Майк Пенс, който е на път за Сеул също е държан в течение за развоя на ситуацията, предаде Ройтерс. Пенс е бил информиран час след като самолетът му е излетял от Анкоридж в Аляска за Сеул. Тръмп не е направил никакъв коментар, след като е бил информиран, каза американският министър на отбраната Джеймс Матис. Тръмп и Пенс поддържат контакт във връзка със Северна Корея и са обсъдили неуспешното ракетно изстрелване, предаде ТАСС.
Това е втори пуск на ракета от този район през последните дни. На 5 април КНДР осъществи пуск от района на град Синпхо на балистична ракета със среден обсег „Пукиксон-2“ (KN-15 според западната класификация). Тогава тя прелетя за 9 минути 60 км, уточнява ТАСС.

КНДР официално не обяви за поредното ракетно изпитание. По данни на кореспондента на японския тв канал NHK от Пхенян в държавните медии на КНДР няма нито дума за старта. Журналистите смятат, че тази тишина е следствие от неуспешното ракетно изпитание.

http://www.blitz.bg/svyat/novi-podrobnosti-za-raketnata-izdnka-na-kim-chen-un-tazi-noshch_news504889.html

СВЯТ

More in СВЯТ

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17810205_40_0

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с наши военни

май 6, 2024
байдъъън

Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

май 6, 2024
ezgif-6-3038cd6737

Арестуван украински депутат: Кабинетът на Зеленски е в паника

май 5, 2024