Политика

СКАНДАЛ В ЕФИР! Петър Москов плаши със съд Елена Йончева заради урана в чешмите на Хасково!

СКАНДАЛ В ЕФИР! Петър Москов плаши със съд Елена Йончева заради урана в чешмите на Хасково!

660_d07debe924cbf1afb9bb7a2ac20faffa

Бившият здравен министър Петър Москов заплаши червения депутат Елена Йончева,че ще я съди заради думите й около наличието на уран във водата на Хасково. Йончева гостуваше в БиТиВи, а Москов на пожар позвъни в медията, за да изрази своята позиция по казуса. Вчера от парламентарната трибуна Йончева обвини куп министри от предишния кабинет, че не са реагирали адекватно по проблема.

„Здравният министър и министерството е направило всичко възможно, за да се справи с този проблем. Тази вода е над допустимите норми за здравето на човека. След като има стойности, вредни за нашето здраве, това означава, че не е годна за пиене.“ Това заяви в ефира на bTV говорителят на БСП Елена Йончева. „Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Москов носят политическата отговорност и в това няма никакви съмнения. Аз въобще не ги обвинявам, аз констатирам само факти, че има констатирани повишена активност на уран през 2016-та година. Това е престъпление, кой носи политическата отговорност?“, попита Йончева.

Йончева показа и документи, с които да подкрепи твърденията си.
1492842129-jonchhhЗа Москов обаче уранът явно е по-слаб от дрогата…

„Това,че здравните органи и министерството са знаели за този уран и не са предприели нищо, е откровена лъжа и следващата седмица завеждам дело срещу г-жа Йончева. Надявам се,че моите колеги министри ще направят същото. Освен това тези сравнения на президента за тази история с урана, че приличала на Чернобил, са нелепи и граничат със здравия разум“, каза д-р Москов.

Той допълни, че 4 април 2017 година е първият момент, в който здравните власти са алармирани за завишените норми на уран в района на Хасково. И са реагирали своевременно. А данните на басейнова инспекция са свързани с дълбочинните води и кладенците в Хасково. Москов допълни,че в момента пет сертифицирани лаборатории в РЗИ-та правят анализ дали е годна водата за пиене в Хасково. И едва като се произнесат, тогава ще се режи какво да се прави.

А до тогава може само да се издадат предписания хората да не ползват тази вода, допълни бившият здравен министър.

Блиц, ПИК, Би ти ви

http://www.blitz.bg/politika/svirep-skandal-v-efir-moskov-se-vklyuchi-izvnredno-po-telefona-i-zaplashi-yoncheva-snimka_news506529.html

Политика

More in Политика

Image_18239947_40_0

Ивелин Михайлов: Управляващи ми казаха, че ако не се съгласявам с тях, ще ме унищожат до 2 седмици

юни 21, 2024
Image_18236177_40_0

Край на неописуемата драма „Радев или Главчев“: Ето кой ще отиде на великата среща на върха на НАТО във Вашингтон

юни 21, 2024
рая-1

ИТН даде зелен светофар: Рая Назарян стана председател на 50-ото НС с гласовете на 131 депутати

юни 20, 2024
пеефски - 1

Пеевски към евроатлантиците: Излезте от транса, рушим държавата, да не я подаряваме на Путин

юни 20, 2024
ЕК768x432

Унищожителен доклад на Брюксел: България значително закъснява с изпълнението на ПВУ

юни 20, 2024
нс-1

Фалстарт! Парламентът не успя да избере шеф, драмата е пълна! СНИМКИ

юни 19, 2024