Политика

Цацаров: Не съм ходил на тайни срещи и никого не съм заплашвал, чужди сценарии няма да коментирам!

Цацаров: Не съм ходил на тайни срещи и никого не съм заплашвал, чужди сценарии няма да коментирам!

 

цацаzx620y348_2696527

„По отношение на никого не е упражняван от мен натиск, нито са отправяни заплахи. Не съм упражнявал никакъв натиск върху наблюдаващия прокурор по проверка – сега досъдебно производство (бел. ред. – за КЕВР и цените). Напротив, отказал съм.“

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на заседанието на ВСС, където за първи път говори публично за срещата си със собственика на „Овергаз“ и „Сега“ Сашо Дончев, организирана от бизнесмена от БСП Георги Гергов, предава Канал 3.

„Лицата, с които сме се срещали, не са обвиняеми, не са подсъдими, не са криминално проявени. Тезата, че лицата са разследвани, е или злонамерена, или най-меко казано – неосведоменост. И още нещо – тези лица не са адвокати, не са страна по дела. Аз въобще не съм отишъл на тайна среща. За мен в тази среща няма нищо тайно. Няма от какво да се срамувам.

Бих се срамувал, ако определени разследвания не биха се развивали в насоката, в която очевидно някои не желаят да се развият. Не съм нарушил закона, не съм нарушил служебните си задължения. Затова и не се срамувам“, каза още Цацаров.

„Чужди сценарии и постоянните им сценаристи аз не желая да коментирам. Ще кажа само, че на тази маса сценаристи няма. Има само хора, на които е възложено да изпълняват определени сценарии. Но те се сменят – сценаристите остават същите,“ заяви още главният прокурор.

 

Той не назова конкретно имената, които има предвид, на своите колеги, след което влезе в кратка реплика с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който не беше удовлетворен от обяснението. Цацаров лаконично му каза, че няма намерение да дава точно на него обяснение, пише „Фокус“.

 

Заседанието започна с дебат по точка, внесена от мнозинството в Съвета, с която се твърди, че председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов недопустимо оказвал натиск върху ръководители на съдилища във връзка с изборите на членове на следващ Висш съдебен съвет от съдийската колегия. Намесата се изразявала в това, че изисквал протоколите от общите събрания, на които са правени номинаци. В отговор Панов предупреди, че се готви костинбродски сценарий и че има опасност и заплаха за честността и свбодата на магистратския вот.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Tsatsarov–Ne-sam-hodil-na-tayni-sreshti-i-nikogo-ne-sam-zaplashval–chuzhdi-stsenarii-nyama-da-komentiram-/126139/3/0

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024