Коментари

Бездействието на управленците ни, което отнема живот!

Бездействието на управленците ни, което отнема живот!

katastrofa

Трагедия след трагедия разтърсват Северозападна България, където път-убиец отнема човешки животи заради безучастното и престъпно безразличие на управленците ни.

Изредилите се във властта „народни избраници“ неизменно се оказваха обикновени лъжци. И явно никой от тях не можа да бъде трогнат от смъртта на невинните жертви на път Е-79, който безсрамно е определен като международен.

Безкрайни се оказаха и лъжите на поредица правителства, че инфраструктурата към Дунав мост 2 ще бъде модернизирана, за да отговори на огромния ежедневен трафик от тежкотоварни автомобили към мостовото съоръжение. Пътят до него продължава да е в безобразно състояние – прескачащ жп линии, на места с опасни завои, по които коли и тирове пълзят с по 30-40 км/час. Последните козметични ремонти, които правителството на Борисов 2 направи за 32 милиона, мистериозно стесни и без това тясното трасе. Днес, ако пътувате към Видин ще забележите как един ТИР запълва изцяло своята лента и всеки опит да заобиколи дупка или неравност го изхвърля в отсрещната лента.

Трасето бе заложено в националните приоритети, от където услужливо го извади правителството на Близнашки, за да намери сигурно обяснение за бездействието на ГЕРБ в техния първи мандат. В националните приоритети четирилентов път към Видин заложиха отново в правителството на Орешарски и то само, за да бъде този приоритет премахнат отново от кабинета Борисов 2. Толкова за статистиката. Що се отнася за обещанията – те се леят като из ведро. Редица партии и коалиции изградиха кампаниите си на последните избори около осъзнатата нужда от път до Видин. Същото говорене бе основно и за ГЕРБ. И толкова. Катастрофите продължават всеки ден.

И докато депутатите с лека ръка пренебрегват живота на хората в загиващия Северозапад, а хората от Видин, Враца и Монтана си мълчат, кошмарът по Е-79 ще продължава. Час след час и ден след ден.

Само за месец над 10 катастрофи са станали на шосето-убиец. Началото на месец май бе белязано от зверска катастрофа, която отне живота на 21-годишна студентка, а други 12 жени и мъже бяха ранени.

В същия час и ден – 3 май, на метри от ужасяващия сблъсък между пътническия автобус и ТИР-а, стана още една катастрофа между два тежкотоварни автомобила. И отново… На 7 май в катастрофа край с. Скомля, между лека кола и ТИР, е пострадал 41-годишен мъж от видинското село Покрайна. И още… 42-годишен мъж е загинал при катастрофа на главен път Е-79 край село Бела. И още… Зверска катастрофа затвори главен път Е-79 край Мездра – два ТИР-а са смачкали до неузнаваемост джип „Мерцедес“…

Време е да направим нещо за себе си, за региона си, за сигурността си. И вместо дискусии и коментари във фейсбук за поредната жертва на пътя-убиец е време да спрем това! Време е с общи усилия и ако се наложи с гражданско неподчинение да дадем срок на поредното правителство да представи техническите проекти и да започне изграждането на новото трасе.

Защото никой не е в безопасност, защото утре всеки от нас може да стане герой в черната статистика на Е-79.

Защото, докато управниците са отговорни за всяка жертва на пътя със своите действия и липсата на такива, то нашето бездействие е непростимо.

Източник: edinni.bg

Коментари

More in Коментари

1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024