Политика

Гротеска на пъпа на София! Протестъри, грантаджии, зелени и протежета на шефа на ВКС отрязаха пътя на абитуриентите! СНИМКИ

Гротеска на пъпа на София! Протестъри, грантаджии, зелени и протежета на шефа на ВКС отрязаха пътя на абитуриентите! СНИМКИ

73515_660_370.jpg.pagespeed.ce.LzUyFaeJTR

Изпадналите от 44 Народно събрание десни, зелени и протестъри си устроиха дефиле по жълтите павета, за да славят Лозан Панов и да хулят Сотир Цацаров. Софийските избиратели на Христо Иванов, магистрати с куп провинения, сред които немалко протежета на шефа на ВКС, лицата на задкулисието, костовисти и професионални протестиращи отрязаха пътя на абитуриентите, като избраха за манифестацията си не 24 май, а 23 май. И не за празнично шествие, а за демонстрация в защита на една личност, провъзгласена, едва ли не, за мъченик.

Наглостта надхвърли всякакви граници, когато борците за правосъдна реформа надянаха светлоотразителни жилетки и вдигнаха надписи „Аз съм Лозан Панов“ като римейк на известния антитерористичен апел, станал популярен след тероризма, ударил Европа от Париж насам.

В челото на редиците, естествено, бяха лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и сподвижниците му от грантовото общество, станали партийци – Антоанета Цонева, Атанас Славов, Любомир Авджийски, Камен Алипиев, вечната протестърка Юлия Берберян, бившият съветник на Плевнелиев – Кристиян Таков, много депутати от изпадналия от парламента Реформаторски блок, като Петър Славов, Настимир Ананиев и Трайчо Трайков.

Хората на Радан Кънев и на Меглена Кунева, които си избодоха очите преди изборите, на бърза ръка се оказаха „братя по оръжие“ на площада. Бившият гербер, минал в техните редици, Методи Андреев, също беше в тяхната компания.

Агитката от „Правосъдие за всеки“, които се водят неформалните организатори на протеста, наречен „Марш за европейско правосъдие“ – Петромир Кънчев и бившият седесар Велислав Величков заедно със зеления милионер Тома Белев, бяха „гневните“ оратори на добре организираното и материално обезпеченото със значки и позиви мероприятие.

Вдъхновителят на тъй наречения марш срещу главния прокурор, Лозан Панов, не бе забелязан, но протежетата му се оказаха на първа линия на измислената барикада.

Прясно сдобилият се с втора дисциплинарка от ВСС днес, изгонен от СРС негов бивш шеф Методи Лалов, както и черната овца сред следователите Бойко Атанасов, също виден борец срещу Сотир Цацаров наред със скандалната Румяна Ченалова се записаха като протестъри и бранители на съдебната реформа.

С виене на сирени и викове с мегафон манифестантите прогониха абитуриентите от руското училище „Александър Пушкин“ в съседство на парламента, които се бяха събрали недалеч от Паметника на Цар Освободител. Празникът на 18-годишните не смути борците за правосъдие, нито колите с балони, устремени към храм-паметника „Александър Невски“.

Маршируващите с името на Лозан Панов на уста отцепиха движението по жълтите павета и се разходиха покрай Президентството до Съдебната палата, за да викат „мафия“ и „оставка“, и да спретнат митинг, повече намирисващ на предизборен за обсебването на едни квоти във Висшия съдебен съвет от дежурното задкулисие.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/54134-Groteska-na-papa-na-Sofiya%2521-Izbirateli-na-Hristo-Ivanov-marshiruvaha-za-Lozan-Panov

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024