ОБЩЕСТВО

Забъркаха в расистки скандал капитана на „Лудогорец“ и българските национали, наричал ветерана Маркес „мангал“ и „маймуна“! Ето и отговорът му!

Забъркаха в расистки скандал капитана на „Лудогорец“ и българските национали, наричал ветерана Маркес „мангал“ и „маймуна“! Ето и отговорът му!

ДЯКОВ618x345

Капитанът на Лудогорец и българския национален отбор Светослав Дяков беше обвинен в расистки обиди от играч от Втора лига.

Футболистът на Оборище Панагюрище Ели Маркес направи изявление до медиите, в което твърди, че Дяков го е наричал „мангал“ и „маймуна“ в срещата между Оборище и втория отбор на Лудогорец.

маркес638-397-eli-markes-veche-e-igrach-na-cherno-more

В този мач Дяков игра за Лудогорец II, тъй като беше наказан за двубоя от Първа лига срещу Дунав заради получения червен картон за удар по съперников футболист в мача с Локо Пловдив.

БТА публикува пълния текст на отвореното писмо на Ели Маркес. 35-годишният бразилец е играл в 10 български отбора, включително ЦСКА, Черно море и Славия, и се състезава у нас вече десета година.

„Мангал, маймуна. Ти идваш от гората в Бразилия, да се правиш тук на човек“ – това са думите на Светослав Дяков към мен на мача между Оборище и Лудогорец-2. Аз живея тук вече 10 години, семейството ми е тук – жена ми, имам две деца и много приятели!

Аз знам че има хора, които не ме харесват, но досега никога не ми се е случвало някой да ме обиди така без аз да съм го провокирал по никакъв начин.

Искам само хората да знаят какъв човек е капитанът на националния отбор на България и какъв е манталитетът му, при положение че той играе в отбор, където по-голямата част от футболистите са чужденци!

Вместо да дава пример на младите момчета, които играят заедно с него, той обижда без причина, и тези обиди не бяха само към мен!

Живея в България, плащам данъци тук, семейството ми е тук и не мисля че заслужавам такова отношение. Няма значение кой какъв е, откъде идва, преди всичко сме хора и трябва да се уважаваме както на терена, така и извън него!“

„Ние губехме с 0:1 към средата на второто полувреме. Получихме фаул, тръгнах да изпълнявам, тъй като гонехме равенство, защото мачът бе важен за нашето спасение, а той взе да бави топката. Казах на съдията, че бави времето. В този миг последваха всичките тези обиди. Направо не мога да се побера в кожата си“, разказа още Маркес пред Sportal.

„Мислех, че ще дойде да се извини, но той само ми се смееше. За първи път се оплаквам от такива неща. Ако беше дошъл и да ми каже: Маркес, извинявай, щях да го прегърна и да му кажа: Не се притеснявай, това е футболът, на всеки се случва да си изпусне нервите. Но начинът, по който ми се смееше…

Това е недопустимо поведение за капитана на България. Той не заслужава да носи лентата, щом прави тези неща“, допълни бразилецът.

По-късно Дяков отрече да е отправял обиди на расистка основа и описа случая като „целенасочена атака“ срещу Лудогорец.

Уебкафе

https://www.webcafe.bg/sportcafe/bg-futbol/id_726678815_Rasistki_skandal_s_kapitana_na_balgarskiya_natsionalen_otbor

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024