Политика

Каракачанов оповести заплатата, с която започва един войник в армията и обяви има ли разнобой между президент и премиер!

Каракачанов оповести заплатата, с която започва един войник в армията и обяви има ли разнобой между президент и премиер!

КАРАКАЧАНОВ1496207516-karakachanov
„Вчера на КСНС разговаряхме за целия сектор „Сигурност“. Решенията бяха оповестени публично. Общата констатация е, че трябва да се увеличи заплащането в сектора. Това заяви в ефира на Нова телевизия военният министър Красимир Каракачанов.
„Средна заплата в армията е трудно да се каже. Един войник в армията започва със 608 лева. Нека да бъдем обективни, не само в сектор „Сигурност“ са ниски заплатите.
„Видях и виждам, че се търси разнобой между премиер и президент, не нямаше. Президентът вече е върховен главнокомандващ, в неговото изказване нямаше едностранчивост“, заяви още министърът на отбраната.
„Лично моето мнение, а и на премиера Бойко Борисов е, че проектите за модернизиране на Българската армия трябва да се развиват едновременно. Сухопътните войски са повече от 50% от наличния състав на армията. Те имат нужда от нови бронирани машини. Хората ползват Сухопътните войски при всички бедствия.
Вчера се разбрахме, че парите за модернизация могат да бъдат инвестирани в българското производство. Необходими са 340 бронирани машини. Трябва да направим преценка и да видим дали ние можем да си произведем тези бронетранспортьори.
За изтребителите е ясно, че не можем да си ги произведем сами и трябва да се купуват, но за Сухопътните и Военноморските сили може да влагаме парите на българските данъкоплатци в родното производство.
Трите рода войски трябва да се развиват успоредно В програмата за управление е предвидена възможността за военно обучение в училищата и въвеждане на принципна на доброволната служба, тоест при навършени 18 години“, подчерта Каракачанов.

https://www.blitz.bg/politika/karakachanov-opovesti-zaplatata-s-koyato-startira-edin-voynik-v-armiyata-sumata-e_news517303.html

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024